Mehmet Akif Ersoy Hastanesinde Nasıl Muayene Olurum
1. Mehmet Akif Ersoy Hastanesi Başvuru
- Hastanemizde hizmet verdiğimiz tüm branşlarda randevulu hasta kabulü yapılmaktadır.
- Hastanemiz ve semt polikliniklerimizde muayene olmak için öncelikle randevu almanız gerekmektedir.
- Randevunuzu telefonla (0212) 692 20 20 numaradan ya da internet üzerindenwww.imaeh gov.tr adresimizden alabilirsiniz (randevu sistemimiz saat 00:00 itibariyle güncellenmekte ve 1 (bir) iş günü sonrası için verilmektedir.
- Randevulu hastalarımızın randevu saatinden yarım saat önce muayene olacakları poliklinik sekreterliğine başvurup kayıt işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir.
- Kayıt işlemlerini yaptırıp, muayene barkotlarını alan hastalarımız, muayene sıra takiplerini poliklinik kapılarının üzerindeki LCD ekranlardan yapmaktadır.
- Ancak hastanemize başvuran özürlü, hamile, gazi, şehit yakınları, 65 yaş üstü yaşlılar, hakimler ve savcılar, sağlık personeli ve il dışından sevkli gelen hastalara poliklinik muayenelerinde (genel hizmeti aksatmamak kaydıyla) öncelik verilmekte ve bu hastalarımızın da kayıt işlemleri ilgili poliklinik sekreterlerince yapılmaktadır.
- Muayene sonrasında istenen laboratuar ve röntgen tetkikleri hastanemizde aynı gün yapılmakta olup; Eko, Efor, Usg, Doppler vs. tetkikleri için hastalarımıza randevu verilmektedir.
- Muayene dışında yapılacak tetkikler için kayıt işlemleri hasta kayıt biriminden yapılmaktadır.
- Doktorunuzun istemiş olduğu tetkikleri tamamladıktan sonra tüm sonuçlarınızla birlikte tekrar doktorunuza başvurmanız gerekmektedir.
- 10 (on) günü geçmiş başvurularınız için doktorunuza yeniden randevu almayı unutmayınız.
- Muayene tarihinden itibaren 3 (üç) gün içinde saat 15:00 ten sonra doktorunuza sonuçlarınızı gösterebilirsiniz.
- Lütfen randevu gününüze ve saatinize uymaya özen gösteriniz. Randevunuza gelemeyecekseniz randevunuzu iptal ettiriniz. Böylece gereksiz bekleme sürelerinin önüne geçileceği için hizmetimiz sizlere daha kısa sürede verilebilecektir.
2. HASTANEMİZE BAŞVURU SIRASINDA İSTENEN BELGELER
Hastanemize başvuran
SGK Mensubu hastalarımızın (SSK Mensuplarının Bakmakla Yükümlü Olduğu Yakınları, Bağ-Kur Mensupları ve Bakmakla Yükümlü Olduğu Yakınları,
Bağkur,
SSK ve Emekli Sandığı Emeklileri, Çalışan Memur ve Bakmakla Yükümlü Olduğu Yakınları);
TC Kimlik Numaralı nüfus cüzdanlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
- Yurt Dışı SSK'lı hastalarımızın; T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanlarını ve SGK İl Müdürlüğünden aldıkları “yurtdışı sigortalıdır” onaylı evrakın aslını göstermek kaydıyla fotokopisini ibraz etmeleri gerekmektedir.
- 1005 sayılı Gazi hastalarımızın; adlarına düzenlenmiş kartlarını ve T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
- 2022 Sayılı Yasa Kapsamında Olan ve Yeşil Kart sahibi olan hastalarımızın;adlarına düzenlenen vize tarihi geçmemiş karnelerini veT.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
- 1111 sayılı Askerlik Kanunu hükümleri kapsamında olanMuhtaç Er-Erbaş Ailesi hastalarımızın;adlarına düzenlenen vize tarihi geçmemiş karnelerini veT.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
- Odalar ve borsalar birliğine bağlı hastalarımızın;kurumlarından almış oldukları resmi yazılarını veT.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
- Hastanemiz aciline başvuran hastalarımızın;T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
- Ücretli Muayene olacak hastalarımızın;T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
- Yabancı Uyruklu hastalarımızın;geçici vatandaşlık numaralarını veya resimli kimlik belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
3. REÇETE DÜZENLENMESİ
- Hekim muayene sonrasında gerekli görürse hastanın reçetesini düzenleyerek, kaşeleyip imzalar ve muayeneyi bitirir.
- Hasta muayene barkodunun yapıştırıldığı reçeteyle ilaçlarını istediği eczaneden temin edebilir.
4.AYAKTAN TEDAVİ İŞLEMLERİ
- Muayene olacağınız birime randevu alarak başvurunuz.
- Randevunuza geldiğinizde kayıt işlemlerinizi muayene olacağınız poliklinik sekreterliklerinde yaptırınız.
5.YATARAK TEDAVİ İŞLEMLERİ
- Muayene sonrası yatışına karar verilen hastaların yatış işlemleri ilgili servis sekreterliklerince yapılmaktadır.
- Refakatçi işlemleri ve ücretleri ile ilgili tüm bilgiler servis sekreterlerinden verilmektedir.
- Hastanemizde yapılan işlemleriniz için hastane veznelerimiz dışında hiçbir kişiye veya birime ödeme yapmayınız. Gerekli ödemelerinizi makbuz karşılığında yapınız ve makbuzunuzu hastaneden ayrılıncaya kadar saklayınız.
- Hastanemizde yatarken üzerinizde ihtiyacınızdan fazla para ve kıymetli eşya bulundurmayınız.
6. TABURCU İŞLEMLERİ
- Tedavi sonrası sosyal güvencesi olan hastalarımızın taburcu işlemleri servis sekreterliklerince yapılmaktadır.
- Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan ya da ücretli olan hastalarımızın da taburcu işlemleri yine servis sekreterliklerinin refakatinde yapılmaktadır.
- Taburcu sonrası doktorunuzun hazırlamış olduğu epikriz (hasta çıkış özeti), reçete, ilaç kullanım raporu veya istirahat raporlarınızı servis sekreterinden almayı unutmayınız.
- Doktorunuzun tarafından poliklinik kontrolü önerildi ise verilen tarih ve saatte mutlaka randevu alarak kontrole geliniz.
Mehmet Akif Ersoy Hastanesi Linkler