Açık İlköğretim Sık Sorulan Sorular sayfasında Açık İlköğretim 2011 - 2012 Eğitim Öğretim Yılı Soru Cevap şeklinde bilgiler bulabilirsiniz.
Açık İlköğretim Okuluna Kimler Müracaat edebilir?
Zorunlu eğitim yaşını bitirenlerden;
a) İlköğretimin 5 inci sınıfını tamamladığını belgelendirenler,
b) Yetişkinler 2'nci kademe eğitimi başarı belgesi olanlar,
c) Yetiştirici ve tamamlayıcı temel eğitim-B kurs belgesi olanlar,
d) İlköğretimin 6'ncı, 7'nci ve 8 inci sınıflarından ayrılanlar,
e)Yurt dışında öğrenim görüp (a) ve (d) maddelerindeki durumlardan birine denkliğini yaptırmış olanlar başvurabilirler.
Açık İlköğretim Okulun'a Başvurular ve Kayıt Yenilemeler Nerelerden Yapılır?
Köy ilköğretim okulları hariç diğer bütün ilköğretim okullarından kayıt başvurusu yapılabilir.
Yeni Kayıt İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
• Öğrenim Belgesinin aslı (Belgede mutlaka mühür, belgenin tarih ve sayısı belirtilmiş olması gerekmektedir.)
• Ziraat, Vakıfı ve Halk Bankası'ndan birine TC kimlik numarasına yatırılmış Yeni Kayıt Banka Dekontu
• Bir adet vesikalık fotoğraf
Kayıt Yenileme İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
Ziraat, Vakıfı ve Halk Bankası'ndan birine TC kimlik numarası ile Kayıt Yenileme ücreti yatırılmış olması gerekir.
Açık İlköğretim Okulu'nun Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Başvuruları ve Sınavları Hangi Tarihlerde Yapılmaktadır?
AİO Web ana sayfasın da bulunan Açık İlköğretim Okulu mönüsü altında ki Çalışma Takvimi 'ne bakınız. Dönem yeni kayıt tarihlerini kaçıranlar o dönemin sınavına kesinlikle alınmayacaktır. Ancak bir sonraki dönem sınavına katılabilirler. Örneğin; 1. dönemin kayıt tarihlerini kaçıranlar 2. dönemin sınavına katılabilirler, 2. dönemin kayıt tarihlerini kaçıranlar, 3. dönem sınavlarına katılabilirler.
Açık ilköğretim Okuluna kaçıncı sınıftan başlayacağım?
Açık ilköğretim Okulu'na kesin kayıt işlemi yapılmış öğrencilerden:
• İlk Okul Mezunu olanlar, 6.Sınıftan
• İkinci Kademe okur-yazar belgesi olanlar, 6.Sınıftan
• İlkokul Mezunu Olup Ustalık,Kalfalık, Usta Öğreticilik Belgesi olanlar, 7.Sınıftan
• Dışardan Bitirme Belgesi veya tasdikname belgesi olanlar ise itibak işlemi sonucuna göre, belirlenen sınıftan başlarlar.
Tutuklu veya Hükümlüyüm Açık İlköğretim Okulu hizmetlerinden faydalanabilir miyim? Nasıl?
Tutuklu veya hükümlüler uzaktan öğretim hizmeti veren Açık İlköğretim Okulu hizmetlerinden yaralanabilirler. T.C. Adalet Bakanlığınca her ceza ve tutuk evinde bir öğretmen görevlendirilmiştir. Bu öğretmenler vasıtası ile şartları Açık İlköğretim Okuluna uyan adaylar bu okullara kayıt olabilir ve sınavlarda başarılı olarak mezun olabilirler. Bu öğrencilerimizin sınavları bulundukları ceza evinde gerçekleştirilir. Cezaevi öğretmenleri bu öğrenciler adına öğrencilik işlemlerinin takibini yaparlar.
Engelliyim; Açık İlköğretim Okulu hizmetlerinden yararlanabilir miyim? Nasıl ?
Engelli vatandaşlarımız Açık İlköğretim Okulu hizmetlerinden faydalanabilirler. Yeni kayıt dönemlerinde okulumuza kayıt olan öğrencilerimiz, engellerini beyan ederler ve özürlerini belgelerler.Müdürlüğümüz, sınav dönemlerinde bu öğrencilerimizin daha rahat ortamda sınava alınmaları için gerekli düzenlemeleri yapar. Örneğin; ortopedik engelli öğrencilerimizin giriş katında sınava alınmaları gibi. Ayrıca; kayıt döneminden sonra süreli veya geçici bir özrü oluşan öğrencilerimizin Açık İlköğretim Okulu Müdürlüğüne müracaat etmeleri halinde uygun ortamda sınava alınmaları sağlanır.
Sınavlarda Sorumlu Olduğunuz Üniteler Nelerdir?
Açık İlköğretim Okulu'nun yeni Yönetmeliğine göre; 1 yılda 3 sınav dönemi uygulaması ile her sınav sonunda bir üst sınıfa geçme kolaylığı getirildiğinden, o dönem sınavına girilecek olan dersin bütün ünitelerinden sorumlu olunacaktır.
Kayıt Ücreti ne kadardır?
Öğrenci adayları her dönem için, öğretim materyalleri, sınav ve diğer hizmet giderlerinin karşılanmasına katkıda bulunmak üzere o öğretim yılı için belirlenen ücreti öder. Her yıl için belirlenen kayıt ücretleri yeni kayıt ve kayıt yenileme kılavuzlarında belirtilir.
Kimler Kayıt Ücreti Ödemez?
Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün 29.05.1998 Tarih ve 1998/1 Sayılı Genelgesi ile 1974 Kıbrıs Barış Harekatı ve Terörle mücadeleye katılan gazilerimiz ile çocuklarından ve bu mücadelede şehit düşenlerin birinci derecedeki yakınlarından durumlarını belgelendirmeleri halinde kayıt ücreti talep edilmeyecektir.
Kalfalık, Ustalık, Usta Öğreticilik Belgem var, bana faydası nedir?
İlkokul mezunu, ikinci kademe okur yazar belgesi olanlar ile, ortaokulun 1. sınıfından veya ilköğretim okullarının 6. sınıfından ayrılmış olduğu halde ayrıca 3308 sayılı Çıraklık ve Meslek Eğitimi kanununa göre düzenlenmiş Kalfalık , Ustalık, Usta Öğreticilik Belgesi olanlar Açık İlköğretim okulunda 6.sınıfın bütün derslerinden muaf sayılırlar. Yedinci sınıftan itibaren Açık İlköğretim okuluna devam ederler. Esnaf ve Sanatkar Odalarının verdiği belgeler geçerli değildir.
Yıl Sonu Başarı Puanı Nasıl Hesaplanır?
Öğrencilerimizin bulundukları sınıfta başarısız oldukları bir yada iki dersten, yılsonu başarı ortalaması ile sınıf geçebilme kriterlerini ve başarı puanının hesaplama yöntemini görmek için Açık İlköğretim Başarı Puanı Hesaplama
Açık İlköğretim Okulundan Öğrenim Belgesi (Tastikname) alarak ayrıldım yeniden kayıt olmak için ne yapmalıyım ?
Açık İlköğretim Okulundan Öğrenim belgesi alarak ayrılanlar, almış oldukları öğrenim belgelerinin asılları ile kayıt yenileme tarihlerinde köy okulları hariç kendilerine en yakın ilköğretim okulu müdürlüklerine başvurarak eski öğrenci numarasından kayıt yenileme yaptırabileceklerdir.
Kimlik Bilgilerimde değişiklik oldu ne yapmalıyım ?
Kendinize an yakın ilköğretim okulu müdürlüklerine başvurarak TC Kimlik numaranızı güncelletmeniz gerekmektedir.
Adres ve Sınav Merkezimi değiştirmek istiyorum ne yapmalıyım ?
İlgili ilköğretim okulu müdürlüklerine sınav tarihinden en geç 1 (bir) ay öncesine kadar başvurarak adres ve sınav merkezi bilginizi değiştirebilirsiniz.
Ders Seçme İşlemi nasıl yapılır ? Dönem sınavları yapıldıkça ders seçme işlemi nasıl gerçekleştirilecektir?
Yeni yönetmelik gereği Yeni Kayıt yapan ve Kayıt Yenileten öğrenci bir üst sınıftan en fazla dört ders seçebilecektir. Aşağıda değişik konumda yer alan öğrencilerle ilgili örnek ders seçme işlemleri yer almaktadır.
Örnek 1 : 6. sınıfa yeni başlamış bir öğrenci 6. sınıfın tamamından (Toplam 6 ders) ve 7. sınıftan seçtiği 4 dersten sınava girebilecektir. Bu öğrenci İlk sınavında 6. sınıftan 3 dersten 7. sınıftan da 2 dersten başarılı olsun. Kayıt yenilemesini yapan öğrenci için bir sonraki sınava gireceği dersler şu şekilde olacaktır. 6. sınıftan başarılamayan 3 ders, 7. sınıftan başarılamayan 2 ders ve 7. sınıftan seçilmemiş diğer 2 ders ayrıca 8. sınıftan seçeceği 4 ders şeklinde olacaktır.
Örnek 2 : 7. sınıfta kayıtlı bir öğrenci 6. sınıftan sorumlu 3 dersi var. Bu öğrenci kayıt yeniletirken 6. sınıftaki 3 dersten 7. sınıfın tamamından ve 8. sınıftan seçtiği 3 dersten sınava girebilecektir. ( bir dönemde en fazla 12 dersten sınava girilmektedir. Bu sebeple bu öğrenci 8. sınıftan 3 ders seçebilecektir.)
Örnek 3 : 6. Sınıfta kayıtlı bir öğrenci kayıt yeniletirken 6. sınıfın tamamı ve 7. sınıftan seçtiği dört dersten sınava girecektir. Sınavda 6. sınıfın Türkçe dersinden başarısız diğer girdiği tüm derslerden başarılı olsun , bu öğrenci bir sonraki kayıt yenilemede ders seçerken 6. sınıfıntan başaramadığı Türkçe dersi, 7. sınıftan geriye kalan 2 dersi ve 8. sınıftan seçtiği 4 dersi alarak sınavlara girebilir. Bu sınavlarda da yine 6. sınıftaki Türkçe başarısız diğer girdiği dersler başarılı olsun. Yine kayıt yenilerken 6. sınıftan başarısız Türkçe dersi ve 8. sınıftan geriye kalan 2 dersten sınava girilecektir. Bu sınav sonucunda 6. sınıf Türkçe başarısız 8. sınıf dersleri başarılı olsun. Bu durumda öğrenci 6. sınıftaki Türkçe dersini başarmadığı sürece mezun olamaz.
Kayıt Yenilememi Başka Bir İlköğretim Okuldan Yaptırabilir miyim?
Köy ilköğretim okulları hariç, kendinize en yakın ilköğretim okulundan kaydınızı yeniletebilirsiniz.
Mezun Oldum Diplomamı ne zaman nereden alabilirim ?
Açık İlköğretim okulundan mezun olan öğrenciler diplomalarını dönem sınavlarından takriben 1,5-2 ay sonra, dosyasının bulunduğu ilköğretim okulundan alabilirler.
Copyright Türkiye Rehberi 2006 - 2024. Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik Politikası | Feragatname