Bağkur borcunu ödeyemediği için 4 yıldır tedavi hizmetinden faydalanamayan talasemi hastası, acılarına son vermek için ötanazi (ölüm uygulaması) istedi. Sokakta yaşayan hayvanlar kadar bile kendilerine değer verilmediğini savunan Muhammet Torun, devletin fakir olduğu için kendisini tedavi etmediğini söyledi.
Akdeniz anemisi (talasemi) hastası evli ve iki çocuk babası Muhammet Torun, Bağkur’a 19 bin TL borcu olduğu gerekçesiyle tedavi edilmiyor. Hastalığı sebebiyle 15 günde bir kanının yenilenmesi gereken Torun, bu süre geçince acılar içinde kıvrandığını söylüyor. Torun, iş için çaldığı tüm kapıların yüzüne kapandığını anlatıyor. "İnsanlar gözlerimin sararmış halinden korkarak bana iş vermiyor." diyen Torun, yetkililerden kendisini ya tedavi etmelerini ya da ötanazi uygulamalarını istiyor. Torun, "Sokakta yaşayan hayvanlar kadar değerim yok. Bu devlet fakirim diye beni tedavi ettirmeyecek mi?" diye sordu.
Kendisi gibi 13 yaşındaki kızı Ayşe’nin de talasemi hastası olduğunu belirten Torun, “Kızım 18 yaşından küçük olduğu için hastanede muayene olabiliyor. Onun da yüzde 70 özürlü raporu var. Ancak biz devletten hiçbir yardım ya da bakım parası alamıyoruz.” dedi.
‘SOKAKTAKİ HAYVANLARIN DEĞERİ BİZDEN ÇOK’
Malulen emekli olabilmek için Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’ne müracaat eden fakat çalışma gücünün en az yüzde 60’nı kaybetmediği gerekçesiyle emekli olamayacağı cevabını alan Muhammet Torun, sokaktaki hayvanların bile kendisinden daha çok değer gördüğünü iddia etti.
Hayırseverlerden de herhangi bir maddi para talebi olmadığını kaydeden Torun, “Duyarlı vatandaşlarımızın da bana yardım etmesini istemiyorum. Tek isteğim ya bir işe girip çalışmak ya da devletin beni malulen emekli etmesini istiyorum. Ayrıca 4 yıldır tedavi olmadığımdan da dalağımı da aldılar. 3 gün sonra çocuğumun da aynı şeyi yaşamasını istemiyorum. Eğer yetkililer beni emekli etmeyecekse beni iğne vurup öldürsünler.” diye konuştu.
1991 yılında Bağkur başlangıcı olan Torun'un Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yüzde 46 özürlü raporu bulunuyor. CİHAN
Copyright Türkiye Rehberi 2006 - 2024. Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik Politikası | Feragatname