Biyometrik fotoğraf nedir

Turkiye-Rehberi.Net Pinterest Turkiye-Rehberi.Net WhatsApp Turkiye-Rehberi.Net Facebook Turkiye-Rehberi.Net Twitter Turkiye-Rehberi.Net LinkedIn Turkiye-Rehberi.Net Çıktı Al Turkiye-Rehberi.Net Gmail Turkiye-Rehberi.Net Email Gönder
Biyometrik fotoğraf nedir sorunuzun cevabını Tur Temsilcisi Barış Yumrukçu video'lu gösterimle anlatıyor. Biyometrik fotoğraf şu anda bir çok konsolosluk tarafından istenilen, belli ölçü ve özelliklerde olan bir fotoğraftır.
Biyometrik terimi, bireyin ölçülebilir fiziksel ve davranışsal karakteristiklerini tanıyarak kimlik saptamak üzere geliştirilmiş otomatik sistemler için kullanılıyor.

e-Pasaport'larda şu aşamada yalnızca yüz ve parmak izi biyometrileri kullanılıyor. Türkiye'de de 23 Mayıs itibariyle online olarak başlayacak yeni pasaport başvurularında da biyometrik fotoğraf şartı getiriliyor.

Biyometrik fotoğraf nedir? Nerede çektirebilirim?

Biyometrik vesikalık fotoğraf, standartları ICAO tarafından belirlenen ve Makinede Okunabilen Seyahat Belgelerinde kullanılan yüksek kaliteli, belli ölçüleri ve özellikleri olan fotoğraftır. Biyometrik vesikalığın ebatı 35 mm x 45 mm olarak belirlendi. Hemen hemen tüm fotoğrafçılarda biyometrik vesikalık çektirmek mümkün.

Saç bitimi - çene mesafesi

Biyometrik vesikalık fotoğraflarda saç bitiminden çeneye kadar olan mesafe 32 mm ile 36 mm arasında olmalı. Şablona uygun olarak burun tam orta çizgide olmalı. Yüz fotoğraf üzerinde ortalanmış olmalı. Çene ucundan saçların başladığı bölgeye kadar sağ ve sol yüz hatları tamamen görünür olmalı. Yüz kısmının yüksekliği resmin yüzde 70 ile 80'ini kapsamalı. Kişinin yüz kısmı saç modeliyle birlikte tamamen görünür olmalıdır.


Biyometrik  fotoğraf için aranan özellikler aşağıdaki örnekler gibidir.
Fotoğraf ebadı 3,5cm x 4,5cm'dir
 
Saç bitiminden çeneye kadar olan mesafe 3,2-3,6cm sınırları içinde olmalıdır
 
Fotoğraf yüzün 2 tarafı da tam olarak görünecek şekilde cepheden çekilmelidir, tebessüm edilmemelidir.
 
Arka zemin düz beyaz renkte yada açık kontras bir renkte olmalıdır. Renkli ve desenli zeminler kabul edilmeyecektir.
 
Fotoğraf; aşırı koyu, aşırı açık yada yüzün bir tarafını karanlık bırakacak şekilde çekilmemelidir.
 
Fotoğrafta gözler tam olarak görülmedilir. Güneş gözlüğü ile çekilen ve gözlük camında parlama olan resimler geçersizdir.

E-Devlet Sorgulamaları