Diş Beyazlatma İşlemi Nasıl Yapılır

Turkiye-Rehberi.Net Pinterest Turkiye-Rehberi.Net WhatsApp Turkiye-Rehberi.Net Facebook Turkiye-Rehberi.Net Twitter Turkiye-Rehberi.Net LinkedIn Turkiye-Rehberi.Net Çıktı Al Turkiye-Rehberi.Net Gmail Turkiye-Rehberi.Net Email Gönder
Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Özgür Önder, "Diş Beyazlatma İşlemi Nasıl Yapılır" hakkında sorularımızı video sunum eşliğinde yanıtladı.

Diş Beyazlatma İşlemi Nasıl Yapılır Video Röportaj

Diş Beyazlatma İşlemi Nasıl Yapılır ?

Diş beyazlatma işlemleri 2 şekilde yapılabilir.Ofis tipi bleaching yapmak home bleaching yapmak.Home bleaching ev de uygulanan türdür ofis bleaching hekimin profesyonel olarak muayenehane şartlarında uyguladığı beyazlatma şeklidir.Öncelikle bu şikayetle başvuran hastamızın bir diş hekimi tarafından mutlaka görülmesi gerekmekte.Piyasaya sürülmüş olan bant şeklinde macun şeklinde plakları hazır şekilde olan beyazlatmaları kontrolsüz olacağı için ve hastalarımızı kendi diş durumlarını bilmedikleri için bir diş hekimi kontrolü olmadan beyazlatmayı önermiyoruz.

Diş hekimine geldiğinde hastamız mutlaka önce ağzında bir çürük diş etinde bir problem dfişlerinde çapraşıklık var mı yok mu bunları görmemiz gerekmekte. Çünkü yapılamadığı durumlar var bunun tespiti şart.Diş sinir ve pulpasının çürük dolayısıyla veya travma dolayısıyla açıkta kaldığı vakalarda diş eti hastalığının ileri derece boyutta olduğu diş etlerinde kanama olan vakalarda 15 yaşın altında ki vakalarda bu 18'e de çıkabilir diş beyazlatma yapılamaz.

Bu durumların tespiti için mutlaka bir profesyonel gözün yani diş hekiminin muayene etmesi gerekmekte.Muayenenin sonucunda eğer beyazlatma yapılabilir dişlerininiz beyazlayabilir diye bir karar alınırsa diş hekiminin bu durumda uygulayacağı 2 tane yöntem var.Ofis tipini uygulamaya başlamak için ilk önce hastanın ağzında mutlaka bir plak temizliği yapılmalı işlem öncesinde.Daha sonra klinikte bulunan jel diş eti koruyucusu hastaya uygulanır.20-25 dakikalık bir seans belki 2. bir sean eğer hastamızda bir ağrı sızı hassasiyet oluşmamışsa ofis tipi 1 saat içerisinde 2 ya da 3 sean 20'şer dakika uygulanarak bitirilir.

Bunun home bleaching tipinde bu ofiste yapılan beyazlatmayı desteklemek amacıyla ağızdan ölçü alınıyor.Hastanın ağzının ölçüsüne göre bir plak hazırlanır.Hazırlanan plakların uyumlaması yapıldıktan sonra hastamıza evde uygulaması için 5 günlük ya da 10 günlük tüpler verilir.

Bu tüplerin nasıl kullanılacağı günde kaç saat yapacağı hastamıza hastanın kendi özel durumuna göre belirlenerek anlatılır.10 gün sonra ya da 5 gün sonra hastamız kontrole çağrılır bu home bleachingtir.Ev de kendi kendine televizyon seyrederken otururken iş yerinde günde 1 saat 2 saat duruma göre kullanılır.Home bleaching'i ne zaman tercih ediyoruz?

Ofis tipi bleaching'i yapamayacağımız durumlar var.Hastada ki yüksek diş hassasiyetleri soğuk bir şey içtiğinde zaten hali hazırda dişleri sızlıyorsa yüksek konsantrasyon ofis tipi bleaching rahatsız edebileceği için ev tipini kullanıyoruz.Ya da benim uyguladığım gibi ofis tipiyle home bleaching'i kombine uyguluyoruz.

Bu kalıcı ve uzun ömürlü bir beyazlama sağlıyor.Böylelikle hastalarımız yaptırdıktan kısa bir süre sonra dişlerim tekrar sarardı diye geri dönüş yapmıyorlar. O yüzden mutlaka bir diş hekimine başvurulmalıdır.Ofis ve home bleaching kombine uygulanabilir.Hastanın kendi özel şartlarına göre birinden biri de tercih edilebilir.

Ağız ve Diş Sağlığı İlgili Bağlantılar


Kaynak : Check-Up