e Okul sisteminde okul kaydı takvimi

Turkiye-Rehberi.Net Pinterest Turkiye-Rehberi.Net WhatsApp Turkiye-Rehberi.Net Facebook Turkiye-Rehberi.Net Twitter Turkiye-Rehberi.Net LinkedIn Turkiye-Rehberi.Net Çıktı Al Turkiye-Rehberi.Net Gmail Turkiye-Rehberi.Net Email Gönder
Milli Eğitim Bakanlığı 2012-2013 eğitim öğretim yılı kayıtları için e-okul sistemindeki kayıtları esas alacak. Bakanlık, tüm öğrencilerin bilgilerini nüfus kayıt sistemine göre e-okul'a aktaracak. İşte e-okul sistemiyle ilgili tüm bilgiler;

Yeni sisteme geçilmesiyle birlikte kafalar da karıştı. Peki okula yeni başlayacaklar için kayıt işlemi nasıl yapılacak. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in açıklamalarını dikkat alarak sizler için aklınıza takılan sorulara açıklık getirmeye çalışacağız.
Öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı, 81 İl Valiliği'ne gönderdiği genelgeye göre ilkokul, ortaokul ve liseler bağımsız olacak. Ortaokullar ilkokul ve liselerle birlikte kurulabilecek.

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının açma-kapama, ad değiştirme, planlama gibi işlemlerin valiliklerce yapılacak. Valilikler il genelindeki tüm değişiklikleri 15 Haziran tarihine kadar sisteme giriş yapacak.

Veliler, ilkokula başlayacak çocukları için bulundukları bölgede sistem tarafından atanan okullara kayıt yaptıracak. 4. sınıfta olup, 2012 yılının Eylül ayı itibariyle 5. sınıfa başlaması gereken öğrencilerin kayıtları ise yine aynı şekilde sistemde belirtilen ortaokullara yapılabilecek.

İmam Hatip Ortaokulu'na gitmek isteyen çocuklar için kayıtlar alınacak ve kayıt yaptırıldıktan sonra bu öğrencilerin bölge okullarındaki kayıtları e-okul sisteminden otomatik olarak düşürülecek.

NAKİLLER NASIL OLACAK?

Nakil işleminde velilerin itirazları dikkate alınacak. Buna göre 2011-2012 eğitim öğretim yılında 1, 2 ve 3. sınıfta olup 2012 Eylül ayı itibarıyla 2, 3 ve 4. sınıfta okuyacak öğrenciler bakımından, okumakta olduğu okul ortaokula dönüştürülmüş ve ilkokul olarak belirlenen okulun mesafesi fazla değilse ve velilerin de yoğun itirazı bulunmuyorsa, ilkokul olarak belirlenen okula nakilleri yapılacak, aksi halde bulundukları okullarda (mevcut binada) öğrenim görmeye devam edecekler. 

2011-2012 eğitim öğretim yılında 5, 6 ve 7. sınıfta olup 2012 Eylül ayı itibarıyla 6, 7 ve 8. sınıfta okuyacak öğrenciler bakımından okumakta olduğu okul ilkokula dönüştürülmüş ve ortaokul olarak belirlenen okulun mesafesi fazla değilse ve velilerin de yoğun itirazı bulunmuyorsa, ortaokul olarak belirlenen okula nakilleri yapılacak, aksi halde bulundukları okullarda öğrenim görmeye devam edecekler.

YİBO'LARDA 5-8. SINIFLAR YATILI KALACAK

- Aynı bahçe içerisinde ilköğretim okulunun iki binasının olması durumunda öğrenci sayısı dikkate alınarak bu binalardan birinin ilkokul, diğerinin de ortaokul olarak düzenlenebilecek.

- Yatılı ilköğretim bölge okullarında (YİBO) sadece 5-8. sınıf öğrencilerin yatılı olacak.

- Taşıma yapılamayan ve okul açılamayan yerleşim birimlerindeki 1-4. sınıf öğrencileri için de gerekli düzenlemeler yapılıncaya kadar, bu öğrencilerin YİBO pansiyonlarında barındırılabilecek.

İMAM HATİPLERE KURAYLA ÖĞRENCİ

İmam Hatipler'in orta kısımlarını sadece 5. sınıfına bu yıl öğrenci alınacak. 6,7 ve 8. sınıflarına ise kayıt alınmayacak. Başvuruların fazla olması halinde bu okullara kurayla öğrenci alınacak. Bu okullarda kuralar noter huzurunda yapılacak. İmam hatip ortaokullarının il milli eğitim müdürünün teklifi ve valinin onayıyla açılacak ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'ne bilgi verilecek. 

İKİLİ ÖĞRETİMDE ORTAOKUL SABAHÇI, İLKOKUL ÖĞLENCİ
 

- Aynı binada ilkokul ile ortaokulun birlikte bulunması ve ikili öğretim uygulamasının zorunlu olması durumunda ortaokulun sabahçı, ilkokulun ise öğlenci olarak.

- Bu sene ilköğretim 8. sınıfta olup Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarına göre yerleştirilecek ortaöğretim kurumları dışında kalan öğrencilerin kendi tercihlerine göre genel ya da meslek liselerine kayıt yaptırabilecekler.

E-OKUL KAYIT SİSTEMİ

2012-2013 İlköğretime ilk defa yeni kayıt olacak öğrenciler okullara, Ulusal Adres Veri Tabanı’ndaki adres bilgileri ve T.C. kimlik numaralarının il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinde kurulan öğrenci yerleştirme komisyonlarının okul adres eşleştirmeleri sonucunda sistem tarafından otomatik olarak yerleştirilecek. E-Okul sistemi tarafından tüm öğrencilerin, adreslerinin bulunduğu en yakın ilköğretim okuluna kayıtları yapılacak .İnternet üzerinden çocuğun T.C kimlik numarasını girerek öğrenilebilecek.

- 2012-2013 eğitim-öğretim yılında ilköğretim okulları birinci sınıflarına 2005 doğumlu çocukların kayıtları alınacak.Öğrenci, okullar açıldığında, adres bilgileri doğrultusunda isminin çıktığı okula giderek ders başı yapacak. Öğrencinin isminin çıkması aynı zamanda kayıt belgesi anlamına gelecek. Bunun dışında, herhangi bir işlem yapmasına gerek bulunmayacak. 

- Kayıt ve nakillerde "herhangi bir karışıklık çıkması durumunda" Ulusal Adres Veri Tabanı’ndaki adres bilgileri esas alınacak. "Velilere kolaylık sağlanması ve adresin doğruluğunun tespiti açısından" okul yönetimleri elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi, kira sözleşmesi veya tapu kaydı gibi belgeler isteyebilecekler. 

- Sistemde okula yerleştirilen şehit ve muharip gazi çocukları ile özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin velilerinin talep etmesi halinde istedikleri okula kayıtları daha sonra nakil yoluyla yapılacak. 

- Veliler kayıt için gerek internetten form doldurulması, gerek okula başvurulması, ön kayıt yaptırılması, kayıt parası yatırılması gibi herhangi bir işlem yapmayacak. 

- Veliler, çocuklarının hangi okula kaydedildiğini MEB’in internet sitesinden çocuklarının T.C. kimlik numarasını girerek veya evlerine en yakın ilköğretim okulundan sorarak öğrenebilecekler. 

- Kayıtlarda "Yerleşim Yeri Adresinin" esas alınmasına rağmen, yurt dışında ikamet edenler ile yetiştirme yurdu, cezaevi, çocuk ıslah evi, öğrenci yurdu ve yatılı okullarda kalan çocukların "Diğer Adres" adlı ikinci adresleri yerleşim yeri adresi olarak değerlendirilecek.