ESKİ Erzurum

Turkiye-Rehberi.Net Pinterest Turkiye-Rehberi.Net WhatsApp Turkiye-Rehberi.Net Facebook Turkiye-Rehberi.Net Twitter Turkiye-Rehberi.Net LinkedIn Turkiye-Rehberi.Net Çıktı Al Turkiye-Rehberi.Net Gmail Turkiye-Rehberi.Net Email Gönder
ESKİ - Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (ESKİ) resmi internet sitesinde, kurumun yönetimi, hizmetleri, projeleri, duyuru ve ihaleleri konusunda bilgi alabilirsiniz. Sitede, abonelik işlemleri, itirazlar, genel fatura bilgileri, tarifeler, anlaşmalı bankalar ve laboratuvar hizmetleri konusunda bilgiler de var. Sitede online olarak borç-fatura sorgulaması yapabilir, arıza bildirebilir, itirazda bulunabilirsiniz.

ESKİ Erzurum Haritası, İletişim, Yol Tarifi ve Adresi Nerede

ESKİ Erzurum Haritadaki Konumu

Erzurum ve Su Tarihçesi

Erzurum Belediyesi 1923 Tarihinde kurulmuş olup 1960 lı yıllara kadar bütün birimlerde hizmet vermiştir. 1960 lı yıllardan sonra Belediyeye bağlı bütçesi ayrı olarak S.O. işletme müdürlüğü Kurulmuş bugünki Eski ‘nin görevini yürütürken; Erzurum su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü 20.11.1981 Tarih ve 2560 Sayılı Kanunun geçici 10. maddesi ile 18.02.1995 tarih ve 22206 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulunun 94/6516 sayılı kararının 1.maddesi ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak kurulmuş müstakil bütçeli ve kamu tüzel kişiliğine sahip bir kuruluştur.

Eski Genel Müdürlüğü 14 Nisan 1995 tarihinde fiilen işlevine başlamıştır.
Milletlerin tarihinde; kendilerine üs olan, karakter olan, ruh olan şehirler vardır. Millet olmanın şuurunu, misyonunu etrafına sağanak sağanak sunan ve ülkelerine mihenk taşı olan şehirler vardır. İşte Erzurum, tarihin kendisine yüklediği bir kutlu ve kutsal şehir olarak, bu mesuliyetini her zaman idrak etmiş, mübarek bir vatan toprağıdır.

Erzen-i Rum’ dan Erzurum’ a kadar ya da M.Ö. 4000 yılına kadar uzanan tarihimizde insanı ağırlayan, insanlara vatan olan bu coğrafyada beşeri ihtiyaçların karşılanması mecburiyeti ve bu mecburiyet içindeki insanın vazgeçilmezi olan su her zaman birinci faktör olmuş ve her zaman ihtiyaca cevap vermiştir.

Bingöl dağlarından doğan Aras, Dumlu dağlarından doğan Karasu Erzurum’ un hayat damarlarını teşkil etmişler, tarihe olan, istikbale olacak etkilerini de muhafaza etmekteler. Erzurum için geçmişinde olduğu gibi, geleceğinde de önemli olacak olan bu ırmaklar, yılları teknolojinin insan hayatına soktuğu yeniliklere karşı dirençlerini kayıp etmemişler, inşallah kaybetmeyecekler.

Değişen dünyada nüfus artışı ve nüfusla beraber yerleşim alanlarındaki yayılma ve büyüme, medeniyetle beraber ifade edilen teknoloji ve onların her gün bir yenisini icat ettikleri aletler her geçen gün su ihtiyacımızı biraz daha artırmaktadır. Medeni ve modern Dünyada kişi başına günlük su ihtiyacı 225 lt/ gün olarak hesaplanmaktadır. Bu rakam en ideal seviyede bir rakamdır ve bir kişinin günlük bütün ihtiyacını kapsamaktadır.

Yurdumuzda bilindiği gibi Elektrik enerjisi hidroelektrik santrallerden üretilmektedir. Bir başka değişle elektriği su’ dan elde etmekteyiz. Erzurum’ da ve Yurdumuzun birçok bölgesinde ise kullanmakta olduğumuz su’ yu elektrik enerjisi ile üretmekte, elektrikle terfi ettirmekte, depolamakta ve dağıtımını yine elektrikle yapmaktayız. Bu durum maliyetlerimizi sürekli yükseltmekte, hizmetlerimizi aksatmakta, düşündüğümüz projelerimizi geciktirmektedir.

Çok pahalı yollardan elde ettiğimiz su’ yu mümkün olduğunca ucuz olarak halkımızın hizmetine en seri, en sağlıklı ve en bol şekliyle sunmaya gayret etmekteyiz. Tabi bu sıkıntılar inşallah uzun sürmeyecek. Palandöken Barajı İsale Hattı ve Arıtma tesisi ile Şehrimizde su sıkıntısı en az 30 yıl çözülmüş olacak.
“ Su gibi Aziz “ olan bu vatana ve bu vatandaşa aziz hizmetler yapmanın gayreti içerisinde olacağımızdan kimsenin endişesi olmaması dileklerimle ALLAH’a emanet olunuz.