Güngören Kaymakamlığı

Turkiye-Rehberi.Net Pinterest Turkiye-Rehberi.Net WhatsApp Turkiye-Rehberi.Net Facebook Turkiye-Rehberi.Net Twitter Turkiye-Rehberi.Net LinkedIn Turkiye-Rehberi.Net Çıktı Al Turkiye-Rehberi.Net Gmail Turkiye-Rehberi.Net Email Gönder
Güngören Kaymakamlığı İstanbul'ın Güngören ilçesi sınırlarında sorumlu kamu yerel birimidir. Güngören Kaymakamı Seyfettin Azizoğlu'dır.

Güngören Kaymakamlığı Haritası, İletişim, Yol Tarifi ve Adresi Nerede

Güngören Kaymakamlığı Haritadaki Konumu

Güngören Kaymakamlığı Haritası ve Yol Tarifi

Güngören Kaymakamlığı İletişim

Güngören Kaymakamlığı Telefon No :0.212.506 63 64 Faks :0.212.504 34 85 
Güngören Kaymakamlığı Adresi : Merkez Mah. Gazi Osman Paşa Cad. No:34-36 34600 Güngören/İSTANBUL

Güngören Kaymakamı

Seyfettin Azizoğlu; 22/06/1967 yılında Şavşat'da doğdu.Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1987 yılında mezun olduktan sonra sırasıyla Ülkemizin Mardin-Yeşilli, Elazığ-Alacakaya, Ordu-Gölköy, Kırıkkale- Delice, Uşak-Banaz, Sakarya-Geyve İlçelerinde Kaymakamlık görevlerinde bulundu,Bitlis ve Burdur’da Vali Yardımcılığı yaptı evli ve 2 kız,1 erkek çocuğu bulunan Seyfettin AZİZOĞLU 25/08/2008 tarihinden itibaren Güngören Kaymakamı olarak görev yapmaktadır.

Güngören Tarihçe ve Genel Bilgiler

Eski bir Rum köyü olan Güngören, Cumhuriyet döneminde Muhmutbey Köyü nahiye merkezine 9 köy ile birlikte bağlanmadan önce, Vidos adıyla anılır ve Papaz (Papazın) çiftliğini işletenler tarafından satılan ve yaklaşık 50 çiftçi ailesinin bulunduğu bir köy olarak bilinirdi. 1950'li yıllarda Vidos ile birlikte Bakırköy ilçesine bağlı Mahmutbey Köyü nahiyesi; Avas (Havas) Atışalan, Ayapa (Kirazlı), Ayayaği (Kayabaşı ve Şamlar), Çıfıtburgaz (Çiftlikburgaz, Bağcılar), Litsos (Esenler), Nifos (Kocasinan)ve eski adları bilinmeyen İkitelli ve Güneşli adlarıyla toplam 10 köyden oluşuyordu.

İlk Yerleşim
1604 doğumlu 16. Osmanlı Hükümdarı Sultan Genç Osman (1618-1622), ava meraklı bir padişahtı. Güngören Köyiçi'nde, günümüzde ilçenin nadir tarihi eserlerinden biri olan Genç Osman Camii'ni ve üst tarafında da bir "Av Köşkü" yaptırmıştı. Ve ayrıca cami ile köşk arasında bir hamam ve köşkün de doğu tarafına bağ yaptırmıştı. Caminin kıble duvarına isâbet eden sağ ve sol iki tarafına yaptırılan ve 1990'lara kadar akar vaziyette kalan iki çeşme ise, kışları sıcak, yazları da buz gibi soğuk akmasıyla ünlenmişti. Günümüzde sağdaki çeşme halen yerinde durmakla birlikte soldaki çeşme ?hoyratça yıkılıp' kaybedildi. Her iki çeşmeye su veren camiin batısındaki sırtlarda yer alan kaynaklar da, üzerine imam meşrutası ve İmam Hatip Okulu yapılarak tahrip oldu. Yakın zamanlara kadar akan bu çeşmeler artık kurudu. Camiinin üzerine bina yapılan bağından ise eser bırakılmadı. Sultan Genç Osman'ın 20 Mayıs 1622'de Yedikule Zindanları'nda yeniçeriler tarafından şehit edilmesi üzerine yerine Sultan Dördüncü Murat geçmişti. Dördüncü Murat zamanında Yeniçeri Ocağı kaldırılmak istenmişti. Bu çerçevede Sultan Genç Osman'ın Av Köşkü civarındaki binalarda konaklayan yeniçeriler üzerine yürünmüş, buralar top ateşine tutularak yeniçeriler imha edilmişti. Böylece onların yaşadıkları bölge bir nevi lanetlenmişti? Sultan Genç Osman'ın adını alan camiin hizmetinde imam-hatip, müezzin, kayyum, faraşçı ve hizmetli kadrosu olarak 20 civarında insan görevlendirilmişti. Bunların maaş ve camiin masraflarını karşılayacak gelir temini için de Padişah tarafından akar yaptırılmış ve vakfedilmişti. Bu akarların bir kısmı Suriye'de (muhtemelen Şam'da), bir kısmı da İstanbul Karaköy Meydanı'ndaki Ziraat Bankası ve arkasındaki Tatlıcılar mağazalarının karşısında, Bankalar Caddesi'nden inip Galata Köprüsü'ne giden yolun sağında, sıralı Vakıf yükkanlarıydı. Bunlar, günümüzde meydan genişletilmesi münasebetiyle yıkıldı. Muhtemelen camiinin başka gelir kaynakları da vardı. Ancak bunlar vakıf kaynaklarının titiz bir incelenmesine ihtiyaç duyuyor.

Genç Osman'ın katledilmesinden muhtemelen 200 sene sonra, Ahıskalı Aşir Hoca adında bir zat Topkapı'dan bu günkü Güngören toprakları üzerine gelince, içinde keçilerin otladığı cami harabesine rastlamış. Cami belki top atışlarından veya ilgisizlikten bu hale gelmişti. "Bunun vakıflarda kaydı vardır" diyerek Vakıf İdaresi'ne müracaat etmiş ve oradaki kayıtlarda Sultan Genç Osman Camii ve akarlarına rastlamış. Dolayısıyla camiin ihyâ ve idamesi için görevlendirilmiştir. Kadroların ihdası ile caminin tamir ettirilerek ibadete açılması için vazifelendirilen Aşir Hoca "Bismillah" deyip işe koyulur. Aşir Hoca, en az beş-altı çiftlikten oluşan ve Vidos denilen eski Rum köyünde çalışan müslüman ve sesi güzel dine yatkın kişilerden bir kadro kurmak için harekete geçer. Aşir Hoca'nın bu kadroyu oluşturmak için temasa geçtiği "Müslüman ve dine yatkın kişiler"in yaşadığı günümüzün Güngören'i ise, o dönemde Vidos, Burgaz, Haznedar, Emlak ve Ferhatpaşa çiftliklerinden oluşuyordu.

Bu çiflikler ve bugünkü halleri şöyledir:

Eski Adları Mevki Durumu
Vidos Çiftliği Güngören Yıkıldı
Burgaz Çiftliği Bağcılar Yıkıldı
Haznedar Çiftliği Bahçelievler Efes Pilsen Fabrika Sahası
Emlak Çiftliği Güngören Davutpaşa Kışlası Yıldız Teknik Üniversitesi
Ferhatpaşa Çiftliği Esenler Bir kısmı Otogar batısında
Başka Çiftlikler Bilinmiyor Ne oldukları mechul?

Aşir Hoca bu çiftliklerde çalışan ve cami görevine uygun gördüğü kişilerden kadrosunu kurup ayin ettirir. Camiyi tamir ettirir ibadete açar. Bu görevlilere caminin güneybatısında yer alan ve şimdiki Köyiçi mevkiinde bahçelievler yapmaları için hazineden arazi tahsis ettirir. Ekip biçmeleri için de şimdiki Abdi İpekçi Caddesi'nin Bağcılar Köyiçi'ne doğru uzanan kısmının batı yakasında, 2.5-3 dönümlük parçalar halinde hazine arazisi tahsis ettirir. Güngören, bu çekirdek kadronun yaptığı evlerin civarına yeni konutların yapılmasıyla bir yerleşim bölgesi haline gelir. Vidos Köyü ismi ise, 1935-36 yıllarına kadar devam etmiş, bu tarihten sonra Rumca isimlerin değiştirilmesi yönündeki karar uyarınca Güngören adını alır.

"En tatlı bamya"

Vidos Çayırı denen ve cami kadrosundaki kişilere tahsis edilen arazinin siyah toprağı ve tatlı suyu, burada ekilen bamyayı dillere destan hale getirmişti. Burada yetişen başta üzüm olmak üzere diğer meyve ve sebzeler de civar köylere göre tat bakımından farklılık kazanmıştı. Bugün "Çengelköy Hıyarı" ne ise geçmişti "Güngören Bamyası" da aynı şöhrete sahipti. 35-40 sene öncesine kadar özellikle Bağcılar ve Mahmutbey köylülerinde yetiştirilip pazarlanan bamyalar "Vidos Çayırı Bamyası" diye satılırdı. Tartıda okkadan kiloya dönüldüğü 55-60 sene öncesine kadar bazı sebzeler kilo ile pazarlanırken, bamya uzun zaman tane ile satılmaya devam etti. Bamyalar 100'er adetlik paketler halinde satılırdı. Şimdi bu topraklar üzerinde binalar yükselirken, bamya da hafızalarda kalan bir anı oldu.

1955'de nüfus 237

20-25 hanelik cami hizmetlilerinden oluşan topluluk uzun zaman ulaşım noksanlığı nedeniyle hızlı büyüme olgusuna ulaşamadı. 1955 Genel Nüfus Sayımı'nda, 45 haneden ibaret olan Güngören Köyü'nde 237 kişinin yaşadığı tespit edilmişti. Nesilden nesile gelen bilgilere göre Istranca Ormanları; Arnavutköy, Çatalca, Metris, Atışalanı, Esenler, Güngören ve Marmara'ya doğru uzanıyordu. Ancak bu ormanlar arazi açılması ve yakacak ihtiyacı gibi sebeplerle hoyratça yakılmış ve tahrip edilmişi. Buralarda ahalinin yakacak ihtiyacı için kontrollü "makta" (yakacak odun kesimi hakkı) uygulaması ise çoktan tarih olmuştu.
B-Nüfus Durumu:

Güngören'in nüfusu 1950 yılından itibaren İstanbul'a olan yoğun göç nedeniyle hızla artmıştır. İlçemizin nüfusu 311.672' dir (2010 TUIK verilerine göre). Nüfus yoğunluğu ise 43.288/km²'dir.

C-İdari Durum:

26.08.1992 tarihinde faaliyete geçen ilçemizde halen adliye teşkilatı kurulmamıştır. Askerlik Şubesi Başkanlığı Bakırköy'de, Vergi Dairelerinin biri Zeytinburnu diğeri ise Bahçelievler İlçelerinde faaliyet göstermektedir. Bunun dışındaki tüm daireler İlçemizde faaliyetlerine devam etmektedir.

İlçemiz 11 mahalleden müteşekkil olup, 1 Belediye Başkanlığı bulunmaktadır.

İlçemizde bulunan mahalleler şunlardır:

1 MERKEZ MAHALLESİ

2 AKINCILAR MAHALLESİ

3 GENÇOSMAN MAHALLESİ

4 GÜNEŞTEPE MAHALLESİ

5 GÜVEN MAHALLESİ

6 HAZNEDAR MAHALLESİ

7 M.ÇAKMAK MAHALLESİ

8 SANAYİ MAHALLESİ

9 A.NAFİZ GÜRMAN MAHALLESİ

10 M.NEZİHİ ÖZMEN MAHALLESİ

11 TOZKOPARAN MAHALLESİ

D-Sosyal Durum:

İlçemiz 1950 yılından itibaren, ülkemizin çeşitli illerinden yoğun göç almıştır. Aynı zamanda Romanya ve Bulgaristan'dan soydaşlarımızın da Güngören'e yerleşmesinden İlçe nüfusunda büyük artış olmuştur. Bu artışa paralel olarak da yapılaşma hızla artmıştır.

Güngören'in sosyal yapısında son yıllarda büyük gelişmeler olmuş, gecekondu bölgeleri ortadan kalkarak, yerlerini beton yapılaşmaya bırakmıştır.

İlçemize, özellikle Karadeniz, Doğu, Güneydoğu ve Orta Anadolu bölgelerinden göç eden insanlar, gelenek ve göreneklerini aynen devam ettirmektedirler. Kendi aralarında yardımlaşmayı arttırmak için dernek ve vakıflar kurdukları görülmektedir. İlçemizde 15 Vakıf, 261 Dernek, 3 Sendika ve 3 Mesleki Kuruluş bulunmaktadır.

İlçe genelinde boş arsa az olduğu için yeteri kadar yeşil saha bulunmamaktadır. İlçe genelinde su sıkıntısı yoktur. Büyükşehir kapsamında su ve kanalizasyon ve doğalgaz çalışmaları tamamlanmıştır. Bu konuda herhangi bir sorun yaşanmamaktadır. Elektrik dağıtımında sorun bulunmamaktadır. Daha önce görülen elektrik kesintileri, trafo ve hat bakımları ile yok denecek kadar azalmıştır.

İlçemizde Sağlık Grup Başkanlığı ile birlikte 15 Sağlık Ocağı, 1 Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlama Merkezi, 1 Verem Savaş Dispanseri ve 1 Semt Polikliniği bulunmaktadır. Ayrıca İlçemizde özel sektöre ait 5 Hastane, 4 Tıp Merkezi, 2 Poliklinik, 1 Dal Merkezi , 2 Diyaliz Merkezi, 28 Optikçi, 7 Diş Protez Laboratuarı, 6 Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, 2 Psikoteknik Merkezi ve 106 Eczane hizmet vermektedir.

İlçemiz dahilinde 26 yataklı Merter Vatan Hastanesi,60 yataklı Özel İlgi Hastanesi,29 yataklı Özel Meltem Hastanesi,40 yataklı Özel Kolan Hastanesi ve 52 yataklı Özel Güngören Hastanesi hizmet vermektedir. İlçemizde bulunan özel sağlık kuruluşlarında; 138 Uzman Hekim, 20 Pratisyen Hekim, 9 Diş Hekimi, 2 Eczacı, 235 Yardımcı Sağlık Personeli görev yapmaktadır.

Sağlık Grup Başkanlığı ve bağlı kuruluşlarda 56 Doktor, 2 Diş Hekimi, 37 Hemşire, 37 Ebe, 9 Tıbbi Sekreter, 4 Sağlık Memuru, 1 Eczacı, 3 Çevre Sağlık Teknisyeni, 36 Sözleşmeli Personel, 5 Hizmetli, 4 Memur görev yapmaktadır.

Bakırköy'den 22.01.2002 tarihinde İlçemizdeki yeni hizmet binasına taşınan S.S.K. Güngören Dispanseri, S.S.K'nın en büyük Dispanserlerinden biri olup, S.S.K. hastanelerinin Sağlık Bakanlığına devri nedeniyle semt polikliniğine dönüştürülmüş, şu anda Bağcılar Devlet Hastanesine bağlı Güngören Semt Polikliniği olarak faaliyet göstermektedir.

Özellikle İlçemizin Merter semtinde,işyerlerinin yoğun olması,burada tahminen 50-60 bin işçinin çalışması, iş ve işçi sağlığı için önem arz etmektedir.

İlçe genelindeki yapılar,yapı tekniğine ve deprem yönetmeliğine uygun olarak yapılmaktadır.

E-Eğitim ve Kültür Durumu:

İlçemizin kurulmasından sonra eğitim ve öğretim alanında büyük atılım yapılmış, dolayısı ile okul sayısı artmış olup, 8 yıllık zorunlu temel eğitim başarılı bir şekilde uygulanmaktadır.

İlköğretim Okullarındaki toplam derslik sayısı 654, şube sayısı 1069, toplam öğrenci sayısı 37.507 dir.

İlçemizde Yıldız Teknik Üniversitesine bağlı Davutpaşa Kampusu bulunmakta olup, 6 adet öğrenci yurdu bulunmaktadır.

Hükümet Konağının 1.katında Halk Kütüphanesi hizmet vermektedir. İlçemiz genelinde 16 adet amatör spor kulübü, 2 kapalı spor salonu ve 2 stadyum mevcuttur. Ayrıca ilçemizde bulunan büyük bir alış veriş merkezinde sinemalar, kafeler, kitapevi gibi sosyal etkinliklerin gerçekleştirilebileceği mekanlar bulunmakta bunun dışında Büyükşehir Belediyesi ve Güngören Belediyesine ait iki kültür merkezi bulunmakta ve bu merkezlerde sergi, kütüphane, seminer ve diğer toplantı amaçlı faaliyetler sürdürülmektedir.

F-Ekonomik Durum:

1960 yılına kadar ziraat ve hayvancılık yapılan Güngören'de, yoğun göçün getirmiş olduğu yapılaşma neticesinde, tarım ve hayvancılık yapılan yerlerin bina ile örtülmesi sonucu, tarım ve hayvancılık tamamen ölmüştür.

Bunun yanında ticaret, hizmet sektörü ve tekstilin geliştiğini görmekteyiz. Ticaret ve hizmet sektörüne ufak işyerlerinde devam edilmektedir. Ağır sanayi ve büyük ölçekli fabrika bulunmamaktadır.

Özellikle tekstil sektöründe son yıllarda büyük gelişmeler olmuştur. İşyeri ve işçi istihdamında artışlar gözlenmektedir. Tekstilde üretilen hazır giyim ve kumaş, ağırlıkla ihraç edilmekte, bir kısmı da iç pazarlarda tüketilmektedir.

İlçemizde fuar, sergi, panayır kurulmamaktadır. İlçemizin çeşitli yerlerinde, belirli günlerde semt pazarları açılmaktadır.

İlçemiz genelinde toplam 208 kahvehane, 3 otel, 1 Pansiyon, 261 dernek, 61 Internet kafe, 13 Oyun Salonu, 11 düğün salonu,1 Hamam, 1 Sauna, 3 Otopark, 19 içkili lokanta, 39 Banka Şubesi, 16 Spor Kulübü, 2 Gazete, 1 Televizyon Kanalı, 66 Döviz Bürosu ve Kuyumcu bulunmaktadır.

G-Ulaştırma ve Altyapı Durumu:

İlçemizdeki, su, kanalizasyon, doğalgaz gibi altyapı sorunu, Büyükşehir Belediye kapsamında tamamen çözülmüştür. Elektrik dağıtımında kesinti ve sorun bulunmamaktadır.

İlçe genelinde Belediye tarafından yaptırılan 47 adet parka karşılık toplam park alanı 84.757.- metrekare olup bu parlardaki toplam yeşil alan 43.656.- metrekare dir. Uzunluğu 172.785.- metreyi bulan 754 adet sokak ve cadde bulunmaktadır. Yolların tümünde bordür ve tretuar çalışmaları tamamlanmıştır. Trafiği düzenlemek amacıyla bu yollarda 34 adet sinyalizasyon hizmet vermektedir. İlçemizde 3 adet alt ve üst geçit ile 3 adet otopark mevcuttur. Zaman zaman mahallelerde kanalizasyon, içme suyu yenileme ve ilave çalışmaları yapılmaktadır. Cadde ve sokakların temizliği ihale sonucu özel firmalar tarafından yapılmaktadır.

Güngören İlçesi'nde, işyerlerinin yoğunluğu trafik yoğunluğunu da beraberinde getirmektedir. Çevre ilçelerle ulaşım, İ.E.T.T, özel otobüsler, minibüsler ile çeşitli ticari taksilerle yapılmaktadır. İlçemizde şehirlerarası otobüs terminali yoktur. E-5 Vakko yanında bulunan Metro İstasyonu ve Davutpaşa Metro İstasyonu olmak üzere 2 adet metro istasyonu bulunmaktadır. Bağcılar ile Zeytinburnu arasında faaliyette olan tramvay hattı bu yöndeki trafiği rahatlatmıştır.

Göngören Rehberi

Kurum Adı

Adres

Telefon

Faks

Güngören Kaymakamlığı

Merkez Mah. Gazi Osman Paşa Cad. Hükümet Konağı No:34-36 Kat:3

5066364

5043485

Güngören Yazı İşleri Müdürlüğü

Merkez Mah. Gazi Osman Paşa Cad. Hükümet Konağı No:34-36 Kat:3

5066364

5043485

Güngören Emniyet Müdürlüğü

Merkez Mah. Gazi Osman Paşa Cad. No :66

5575787
5543858

5546288

Güngören Malmüdürlüğü

Merkez Mah. Gazi Osman Paşa Cad. Hükümet Konağı No:34-36 Kat:1

5045298

5044688

Güngören Milli Eğitim Müdürlüğü

Merkez Mah. Gazi Osman Paşa Cad. Hükümet Konağı No:34-36 Kat:2

6415251

5046233

Güngören Nüfus Müdürlüğü

Merkez Mah. Gazi Osman Paşa Cad. Hükümet Konağı No:34-36 Giriş Kat

5754696

5757436

Güngören Toplum Sağlığı Merkezi

Merkez Mah. Ünlü Sok. No:8 Güngören

5560105
5390517

5560105

Güngören Tapu Sicil Müdürlüğü

Merkez Mah. Gazi Osman Paşa Cad. Hükümet Konağı No:34-36 Giriş Kat

5574834

5574800

Güngören Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı

Merkez Mah. Gazi Osman Paşa Cad. Hükümet Konağı No:34-36 Kat:1

5026468

6432076

Güngören Askerlik Şubesi Başkanlığı

10 Temmuz Cad. No:2 Yenimahalle Bakırköy/İSTANBUL

5439088

5438841

Güngören Vergi Dairesi

Maltepe Cad. No:13/A Bayrampaşa

6125900

5676583

Merter Vergi Dairesi

Şirinevler Mah. Barbaros Cd. No:3 Bahçelievler

4417788

4413981

BEDAŞ  Güngören İşletme Müdürlüğü

Eski Londra Asfaltı No:147 Merter

6378736

6378562

Güngören Halk Eğitim Merkezi

Gençosman Mah. Yetkin Cad. Mera Sok. No:2 Güngören

5680085-86

5680084

Güngören Çevre Koruma Ünitesi Müdürlüğü

Gençosman Mah. Davutpaşa Cad. Bostan Sok. No:2

4495760

6421646

Güngören Kızılay Şubesi Güven Mah. Marmara Cad. No:43/2 6449088  

Asayiş Büro Amirliği

Tozkoparan Mah. Alpay Sedat Öcalan Cad. No:1

4817757

 

Çocuk Büro Amirliği

Tozkoparan Mah. Alpay Sedat Öcalan Cad. No:1

481 04 00

 

Önleyici Hizmetler Büro Amirliği

Tozkoparan Mah. Alpay Sedat Öcalan Cad. No:1

481 03 94

 

Merter Şehit Osman Kahraman Polis Merkezi Amirliği

M.N.Özmen Mah. Fatih Cad. No:34

637 37 27

637 44 23

Olay Yeri İnceleme Büro Amirliği

M.N.Özmen Mah. Fatih Cad. No:34

637 37 29

 

Gençosman Toplum Sağlığı Merkezi

Gençosman Mah.Çinçindere Cad.Yeşim Sok.No/3 Güngören

5082456

5084111

Güneştepe Toplum Sağlığı Merkezi

Güneştepe Mah.Necip Fazıl Kısakürek Cd.
 Yarışçı sk.No17

4363332

4363332

Haznedar Toplum Sağlığı Merkezi

Haznedar Mah.Tevfiık Fikret sok.No:6

5546358

 

Maraşal Çakmak Toplum Sağlığı Merkezi

Maraşal Çakmak Mah.Mehtap Sok.No:4

4637353

 

Merkez Toplum Sağlığı Merkezi

Güneştepe Mah.Bağlar Cad. No:31

4623269

4623443

Merter Keresteciler Toplum Sağlığı Merkezi

Fatih Cad.Kayalar Sok.
No:15

6370044

637060607

Sanayi Toplum Sağlığı Merkezi

Sanayi mah.Balkan Sok.
No:40

5024995

 

Akıncılar Toplum Sağlığı Merkezi

Akıncılar Mah.Öğretici Sok.No:73/75

6448544

 

Güven Toplum Sağlığı Merkezi

Eski Londra Asfaltı Lalazar Sok.No/5-2

6445586

 

Sancaktepe Toplum Sağlığı Merkezi

Merkez Mah.Atatürk Cad.Geyik Sok.No1/A

5070055

 

Verem Savaş Dispanseri

Gençosman Mah.Mustafa Yaşar Cad. Güngören Semt Polk.içi

5681616

 

Açsap Merkezi

Gençosman Mah.Çinçindere Cad.Yeşim Sok.No:3

6105908

 

Dr.Lutfı Kırdar I.O.O

Cevat Açıkalın Cad.Tankçı Sok. Tozkoparan / Güngören

4811772

4816161

Tozkoparan İ.Ö.O

Tozkoparan Mah. General. Fethi Tuncali Cad.Ezher Sok.No:3 Tozkoparan/Güngören

4810184

4810183

Şiir Mektebi İ.Ö.O

Mehmet Nesih Özmen Mah.No:10 Merter/Güngören

4827652-53

4818380

Ali Fuat Cebesoy İ.Ö.O

General Fethi Tuncali Cad.Ezher Sok.No:3 Tozkoparan/Güngören

4826931

4826109

50.Yıl Ahmet Merter İ.Ö.O

A.Nafız Gürman Mah.Şair Ahmet Kutsi Tacer Cad.No:23 Merter/Güngören

5577058-5539588

5053011

Gündoğdu İ.Ö.O

Sanayi Mah.Malazgirt Cad.No:27 Güngören

5530464

5579847

Ergenekon İ.Ö.O

Merkez Mah. Uzun Hasan Sok.No:8 Güngören

6436000-01

6436779

Haznedar Abdi İpekçi İ.Ö.O

Haznedar Mah.İlkyuva Cad.No:42 Haznedar/Güngören

5047374-5393839

5397912

Mehmetçik İ.Ö.O

Haznedar Mah.İlkyuva Cad.No:26 Haznedar/Güngören

5537521-5040204

5051846

Mustafa Kemal İ.Ö.O

Akıncılar Mah.Ayvacık Sok.No:70 Güngören

6444565-6449692

6444575

Kemal Kaya İ.Ö.O

Maraşal Fevzi Çakmak Mah. Ortaç Cad.No:81 Güngören

4334061

6426332

Mehmet Akif Ersoy İ.Ö.O

Merkez Mah. Ünlü Sok.Noılo Güngören

5558909

5558910

Atatürk İ.Ö.O

Merkez Mah.Soğanlı Cad.No:16 Güngören

5578486-5067592

5547090

Şehitler İ.Ö.O

Güneştepe Mah.Yavuz Selim Cad. Uğurlu Sok.Güngören

4611720

4611712

75.Yıl İ.Ö.O

Güneştepe Mah.Baykara Sok.Noılgüngören

4330110

4330111

Güneşlitepe İ.Ö.O

Güneştepe Mah.Adıgüzel Sok No:5 Güngören

4359026

4359024

Gençosman İ.Ö.O

Gençosman Mah.Doğanbey Cad.Akarsu Sok.Güngören

5689500

6467678

Yahya Çavuş İ.Ö.O

Gençosman Mah. Mustafa Yaşar Cad.No:11 Güngören

6475739

6475789

Güngören İ.Ö.O

Merkez Mah.Doğanbey Cad.No:1 Güngören

6341298-99

6341296

İncirlibahçe İ.Ö.O

Gençosman Mah.Çinçindere Cad. Güngören

6417439-6418025

6417435

Cumhuriyet İ.Ö.O

Gençosman Mah.Geçit Sok.No:18 Güngören

5683779

6107051

Gaziler İ.Ö.O

Gençosman Mah.Ayazma Cad.No:9 Güngören

6114973

5082579

Polis Amca Anaokulu

Tozkoparan Mah. Haldun Taner Sok.No:19 Güngören

4822071

 

Ergün Öner-Mehmet Öner And. Lisesi

Tozkoparan Mah.Topçu Sok.No:1 Tozkoparan /Güngören

4816387

4816388

Osman Ülkümen Lisesi

Tozkoparan Mehter Sok.No:1 Güngören

4815131-4811938

4821800

Güngören Teknik Lise Ve Endüstri Meslek Lisesi

Cevat Açıkalın Cad.Eşitler Sok.No:1 Tozkoparan/Güngören

4812790

4812789

Tuncay Azaphan And. İletişim Ve. Tic. Meslek Lisesi

Ahmet Kutsi Tacer Cad.Sırpsındığı Sok.No:8 Merter/Güngören

5565595

5549370

Güngören Lisesi

Gençosman Mah.Dumlu Sokak No:1 GÜNGÖREN

5621660-61

5621657

Güngören Mesleki Eğitim Merkezi

Sanayi Mah. Kanarya Cad. Gür Sok.No:2 Güngören

6378384-6371063

6378385

İzzet Ünver Lisesi

Merkez Mah.Abdiipekçi Cad. No:1 GÜNGÖREN

5042335-5074939

5574973

Güngören Anadolu İmam-Hatip Lisesi

Gençosman Mah.Ücceşmeler Sok.No:1 Güngören

5688641

5687307

Güngören Ticaret Meslek Lisesi

Gençosman Mah. Emine Pars Sok.No:7 Güngören

5081792-6470629

5696015

Gençosman İ.M.K.B Ticaret Meslek Lisesi

Gençosman Mah.Çinçindere Cad.No:86 Güngören

6110629

6110589

Rehberlik Araştırma Merkezi

Gençosman Mah.Çinçindere Cad.No:78

5692468

5692438

Akıncılar Mahallesi Muhtarlığı

 

554 46 46

 

A. Nafiz Gürman Mahallesi Muhtarlığı

 

556 90 33

 

Genç Osman Mahallesi Muhtarlığı

 

611 64 00

 

Güneştepe Mahallesi Muhtarlığı

 

461 59 36

 

Güven Mahallesi Muhtarlığı

 

556 04 02

 

Haznedar Mahallesi Muhtarlığı

 

641 56 13

 

Mareşal Çakmak Mahallesi Muhtarlığı

 

556 38 60

 

M. Nezihi Özmen Mahallesi Muhtarlığı

 

483 04 13

 

Merkez Mahallesi Muhtarlığı

 

642 12 21

 

Sanayi Mahallesi Muhtarlığı

 

505 91 73

 

Tozkoparan Mahallesi Muhtarlığı

 

482 25 37

 


Güngören Belediyesi İlgili Linkler