Dinçer, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin farklı olduğunu, onun kaldırılmasının ‘topyekûn eğitim sistemine yaklaşımla’ ilgili olduğunu söyledi.
3 aylık bir çalışma
Eğitim muhabirleriyle sabah kahvaltısında bir araya gelen Dinçer, Milli Güvenlik dersinin kaldırılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dinçer, önceki gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'te yaptığı "Milli Güvenlik dersi kaldırılacak" açıklamasının, MEB'in üç aydır sürdürdüğü bir çalışmanın sonucu olduğunu, önümüzdeki öğretim yılından itibaren bu dersin okutulmayacağını söyledi. Dinçer, hiçbir ülkede ‘Milli Güvenlik’ gibi bir ders bulunmadığını belirterek, "Eğitim sistemimiz çok ideolojik bir kalıba oturmuş. Bunu koruduğunuzda dünyada meydana gelen değişime uyum sağlamakta zorlanıyorsunuz."
Ders kapsamında işlenen konuların sosyal bilgiler, tarih, Atatürk ilke ve inkılapları, vatandaşlık dersi gibi ilgili derslere aktarılacağını söyleyen Dinçer, düzenlemeyi yaparken Genelkurmay Başkanlığı'nın görüşünü aldıklarını ifade ederek, "Tarafların hiçbirisinin ihtilafı söz konusu değil" dedi. Dinçer, kaldırılan dersteki ‘irticai faaliyetler’ konusunun hangi derse kaydırılacağının sorulması üzerine çalışmanın hâlâ sürdüğünü söyledi ve "O tip konular Türkiye'nin temel politikaları açısından gözden geçirilir" dedi.
Bakan Dinçer, din dersinin de kaldırılması ya da zorunlu olmaktan çıkarılması yönündeki soru üzerine iki dersin ayrı boyutta değerlendirilmesi gerektiğini, Milli Güvenlik dersine ilişkin kararın bakanlığın müfredat ve ders kaldırma yetkisi çerçevesinde olduğunu din dersi kararınınsa ‘topyekûn eğitim sistemine yaklaşımla’ ilgili olduğunu söyledi.
Katsayı davasına yanıt
Dinçer, YÖK'ün üniversiteye girişte farklı katsayı uygulamasını kaldıran kararına karşı iki CHP’li milletvekilinin açtığı davayı da ‘beyhude bir çaba’ olarak nitelendirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise iki vekilin başvurusunun CHP’nin girişimi olmadığını belirterek, girişimi sahiplenmedi.
E Devlet - SSK Sorgulama - E Randevu