İKS

Turkiye-Rehberi.Net Pinterest Turkiye-Rehberi.Net WhatsApp Turkiye-Rehberi.Net Facebook Turkiye-Rehberi.Net Twitter Turkiye-Rehberi.Net LinkedIn Turkiye-Rehberi.Net Çıktı Al Turkiye-Rehberi.Net Gmail Turkiye-Rehberi.Net Email Gönder
MEBBİS'in en çok kullanılan modüllerinden biri de İKS (İlköğretim Kurum Standartları) modülüdür. Kura ile seçilen veli ve öğrenciler İKS Öğrenci ve Veli Giriş Ekranı'nda Giriş Kodu, TC Kimlik No ve Öğrenci Okul No ile sisteme giriş yapabilirler. MEBBİS İlköğretim Kurum Standartları modülü girişi için İKS linkini takip edebilir ya da aşağıdaki İKS ekranını kullanabilirsiniz.

04/05/2011 tarihinde başlayan İKS yaygınlaştırma süreci çalışmaları Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm ilköğretim okullarının İKS modülüne bilgi / veri girişlerini yapmaları gerekmektedir. Veri girişlerinin yapılması ile ilgili müdürlüğümüz resmi yazısı ve İKS veri girişlerinin nasıl yapılacağına ilişkin "İKS Veri Girişi Bilgilendirme Kılavuzu" aşağıdaki linkte verilmiştir.
Tüm ilköğretim okullarımızın uygulama takvimine göre hareket etmesi ve tereddüde düşülen konularda İL İKS EKİBİ ile irtibata geçmesi gerekmektedir.

İKS Nedir

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilköğretim okulları ile ilçe, il ve merkezi düzeyde, okulda çocuğa yönelik sunulan her türlü hizmete ilişkin verilerin toplanmasına ve gerekli planlamaların yapılmasına kaynak oluşturacak bir iç denetim ve öz değerlendirme sistemidir.

İlköğretimde kaliteyi arttırmayı hedeflemekte olan Çocuk Dostu Okul Projesi kapsamında 2003 ve 2006 yıllarında hazırlanan kılavuzlarda Çocuk Dostu Okul standartları ve göstergeleri ortaya konulmuş ve bu standartlar ülke genelinde 326 pilot okulda uygulanmıştır.

İKS Ekranı


Bu standartların ve göstergelerin revize edilerek tüm ilköğretim okullarına yaygınlaştırılması amacıyla katılımcı bir anlayışla dinamik bir yapı arz eden İlköğretim Kurumları Standartları (İKS) geliştirilmiştir.

İKS, okullarımızın belirlenen alanlardaki mevcut durumlarının tespit edilmesi, olması gereken durum ile farkın ortaya konulması ve devamında okullarımızın taşıması gereken özelliklerine ulaştırılması amacıyla gerek duyulan geliştirici faaliyetlere kaynak oluşturabilmesi amacıyla yapılan bir çalışmadır. İlköğretim Kurumları Standartları okullarımızda çocuk dostu öğrenme ortamlarının oluşturulabilmesi ve yapılan tüm faaliyetlerin çocukların yüksek yararı gözetilerek yürütülmesi için çocuk hakları sözleşmesinin Okul Liderliği ve Yönetime Katılım, Eğitim Öğretime Erişim, Etkili Eğitim Öğretim, Sağlık, Güvenlik ve Koruma, Eğitim Öğretim Süreçlerinde Toplumsal Cinsiyete Duyarlılık esaslarına dayanılarak hazırlanmıştır.