SGK'nın 1 Temmuz itibariyle Türkiye genelinde e-reçete uygulamasına geçeceğini açıklayan SGK Konya İl Müdürü Dinç, Konya’nın pilot bölge olarak 1 Mayıs itibariyle sisteme erken geçeceğini belirtti.
E-reçetenin en büyük getirisinin sahte reçeteyi önlemesi olduğunu vurgulayan SGK Konya İl Müdürü sistemin faydalarını söyle anlattı: "Bu sistem gerçek kişi dışında ilaç yazılmalarının önüne geçecek. Vatandaşın bilgisi olmasızın TC kimlik numarası kullanılarak ilaç yazılmasının da önüne geçilmiş olacak. Reçetelerde silinti, kazıntı, çok sık karşılaştığımız ilaç ilaveleri son bulacak. Doktor yazısını yanlış okuyarak yanlış ilaç verme durumunun da önüne geçmiş olacağız.”
Sistemin kurumun arşiv sorununu da ortadan kaldıracağını anlatan Dinç, yalnızca Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray bölgesinde 2011 yılında 12 milyon 916 bin 807 manuel reçete yazıldığına dikkat çekti. Türkiye genelinde de günde ortalama 1,5 milyon manuel reçete yazıldığı bilgisini veren Cem Dinç, "E-reçeteye geçildiğinde suistimaller ortadan kalkacak, kağıt israfı giderilecek. Böylelikle denetim de daha şeffaf hale gelecek. Hem de takip edilebilir bir sistem ortaya çıkmış olacak. Bu sisteme iş yeri hekimleri, üniversite hastaneleri, özel hastaneler ve devlet hastaneleri dahil olacak. İş yerinde bulunan kurum hekimleri bunun dışında olacak." dedi.