657 sayılı yasada yapılacak değişiklikler ile memurlara yapılacak ek ödemeler artıyor. Sağlık, Diyanet, PTT ve Orman personeli tazminat ve mesai alacak.
Bir süredir devam eden 657 sayılı devlet memurları Kanun ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldı. Memurların atanmalarından ücretlerine kadar birçok konuda yenilik getiren çalışma geçtiğimiz günlerde sosyal taraflar ve sendikalarla paylaşılmıştı. Toplantıda mutabakata varılan ücretlerle ilgili düzenlemeler ise şunlar:
* Nöbet tutan sağlık personeline verilen Nöbet ücretleri, dini bayramlar günleri için yüzde 20 zamlı ödenecek. Ek ödeme tabip dışı personele aylıkları ile birlikte ödenecek.
* Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde arazide çalışanlara, fiilen çalıştıkları her gün için zamlı miktarda kadastro tazminatı ödenecek
* İmam-Hatip ve müezzinkayyımlara, dini bayram günlerinde her gün için fazla çalışma ücreti ödenecek.
* Orman Genel Müdürlüğü'nün personelinden çalışma saaatlerinin dışında orman yangınlarına müdahale edenlere fazla çalışma ücreti ödenecek. Hava vasıtalarında çalışanlara da tazminat verilecek.
* Memurlara, Burs alan ve devletçe okutulan çoçuklar için aile yardımı ödeneği verilecek.
* PTT'de çalışan dağıtıcılardan tebligat, kayıtlı posta, telgraf, koli-kargo, ödemeli kargo ve konutta teslim gibi hizmetleri yerine getirenlere aylık 20-25 TL ödeme yapılacak.
* Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü ve bağlı ortaklıklarında görevli personelin kendisi ve bakmakla yükümlü oldukları eş ve çocukları için demiryollarında yılda iki kez ücretsiz seyahat hakkı verilecek
* Yükseköğretim disiplin kurullarında sendika temsilcisi bulunacak.
* Sağlık Bakanlığı 112 Acil Sağlık hizmetlerinde görev yapan sözleşmeli personel dahil sağlık hizmeti personelin ek ödeme tutarları artırılacak.
* Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünde çalışan sözleşmeli personele, fazla çalışma ücreti verilecek
* TRT'de yayında ve verici istasyonlarında çalışan personele giyim yardımı yapılacak.
* İlksan üyeliği MEB Çalışanları açısından isteğe bağlı olacak.
Çalışma Bakanlığı'nın sendikalarla yaptığı toplantıda özellikle iki konuda ise anlaşma sağlanamadı. Bunlar rotasyon ve üst düzey yöneticilerin zamanla sınırlı olarak göreve gelmeleri. Sendikalar, rotasyon konusunda isteğe bağlı olmasını ve teşvik edici olmasını, teşvikinde cazip olmasını savunuyor. Sendikalar ayrıca süreyle atanacak üst düzey yöneticilerin yeni bankamatik memurları ortaya çıkartacağını savunarak düzenlemeye karşı çıkıyor. Buna göre, üst düzey yöneticilerin 4 yıllığına atanması gündeme gelmişti. Sendikalar bu değişiklikle birçok yöneticinin atıl kalacağını, yeni bankamatik memurları oluşacağını öne sürüyor.
Kaynak: Takvim
Copyright Türkiye Rehberi 2006 - 2024. Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik Politikası | Feragatname