- Yurtlarda Barındırma Koşulları
- Yurtlarda Başvuru Süresi ve Değerlendirme
- Yurda Kesin Kayıtta İstenilen Belgeler
- Yurtlarda Barınma Süresi
- Yurt Ücreti ve Depozito İşlemleri
- Yurt ücreti ne zaman ve nasıl ödenecektir ?
- Depozito nedir ?
- Yurt ücreti ve depozito alınmayacak öğrenciler
- İzin İşlemleri
- Barındırılmakta Olan Öğrencilerin Hangi Sebeplerle Yurtla İlişiği Kesilir?
- Yurtlarda Kullanım ve Sorumluluğunuza Verilen Malzemeler Nelerdir?
- Küçük İşletmeler
- Yurtların reorganizasyonu
YURTKUR HİZMETLER BİLGİLERYurtlarda Barındırma Koşulları : Bir yüksek öğretim kurumuna kayıtlı olmak kaydıyla yurtlarımızda;
Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık ve birinci sınıf öğrencilerinin yurt,burs,öğrenim kredisi ve katkı kredisi başvuruları;Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav sonuçları açıklandıktan sonra internet aracılığıyla kurumumuz internet adresi www.kyk.gov.tr adresinden yapılmaktadır.
Artık yıl öğrencileri ise daha önce barındıkları yurt müdürlüklerine, tespit edilen sürede başvurarak, ancak bir öğretim yılı yurtta barındırılmaktadırlar. Bu başvuruların değerlendirme işlemi Bölge Müdürlüklerinin bulunduğu illerde bölge müdürlüklerince, bölge müdürlüğü bulunmayan illerde ise yurt müdürlüklerinde oluşturulan komisyonlar tarafından yapılmaktadır. KURUM YURTLARINDA BARINMAK İÇİN BELİRLENEN TARİHLERDE MÜRACAAT EDEN ÖĞRENCİLERDEN YURDA KESİN KAYITTA İSTENEN BELGELER: 1 - Öncelik Belgesi
2 - 6 adet son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf NOT : Belirlenen tarihlerde müracaat eden öğrencilerin yurtlara yerleştirilmesinden sonra yurtta boş yer olması halinde yurda kabulü yapılacak öğrencilerden 6 adet fofoğraf ve öğrenci belgesi istenecektir.
Yurt Ücreti ve Depozito İşlemleri : Yurtlarda ücret ödenerek barınılır. Yurdun fiziki yapısı ve barındırma durumuna göre farklı yurt ücreti de alınabilmektedir. Yurt Ücreti Ne Zaman ve Nasıl Ödenecektir?
Bir öğretim yılında yurt ücretini süresinde ödememe nedeniyle iki defa yurtla ilişiği kesilen öğrencilerin depozitoları irat kaydedilir ve o öğretim yılında yurtlara alınmazlar.
2012 YILI OCAK AYI İTİBARİYLE ÜCRETİ FARKLI OLAN YURTLARDA
|
LEFKE YURDU |
|
ADRES | Lefke Avrupa Üniversitesi Kampüsü Gemikonağı Yerleşkesi Lefke/KKTC |
TELEFON | 0392 660 20 00/2216 |
FAX | 0392 660 20 69 |
YURT ÜCRETİ | 189 |
DEPOZİTO | 380 |
HER ÖĞRETİM YILINDA BU ÜCRETLER YENİDEN BELİRLENECEKTİR.
Öğrencilerin zamanında yatırılmayan yurt ücretlerine veya yurtta yapacakları zarara karşılık olarak tutulan paradır.
Depozito miktarı her yıl aylık yurt yatak ücretine paralel olarak değişebilir. Depozito farkı yurtta kayıtlı öğrencilere tamamlattırılır.
Bildirilen sürede (en son Aralık ayı içerisinde) depozitosunu tamamlamayan öğrencilerin yurttaki mevcut depozitosu irat kaydedilerek, yurtla ilişiği kesilir. Bu sebeple ilişiği kesilen öğrenciler 10 gün içerisinde yeniden başvurmaları ve boş yer bulunması halinde yurtta barındırılırlar.
Yurt Ücreti ve Depozito Alınmayacak Öğrenciler
Kurum yurtlarında barınan öğrencilere, yüksek öğrenim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller ile haftasonu (Cumartesi-Pazar ve diğer resmi tatiller hariç) , bir öğretim yılında toplam 60 güne kadar izin verilebilmektedir.
Hafta boyunca derslere sürekli devam zorunluluğu olmayan öğrenciler, devam etmekte oldukları yükseköğretim kurumlarından, dersi olmadığı günlere ait resmi yazı getirmeleri halinde almış oldukları izin 60 günlük izin süresine dahil edilmez.
Barındırılmakta Olan Öğrencilerin Hangi Sebeplerle Yurtla İlişiği Kesilir?
Yurtlarda Kullanım ve Sorumluluğunuza Verilen Malzemeler Nelerdir?
Kurum yurtlarında bulunan lokanta - kantin, kafeterya, çamaşırhane, fotokopi, ayakkabı tamiri, terzi, bilardo, internet kafe vb. işletmeler öğrencilerimizin ihtiyaçlarının karşılamak üzere hizmet vermektedir.
Kurumumuzun hedefi yüksek öğrenim gençliğinin bulunduğu tüm il ve ilçelerde yurt açmak ve başvuruda bulunan tüm yüksek öğrenim gençliğinin barınma sorunlarını çağın gereklerine uygun şekilde inşâa edilmiş ve donatılmış yurtlar vasıtasıyla çözüme kavuşturmaktır. Bu doğrultuda yatırıım programları ve bütçe imkânları dahilinde yurt açma, mevcut yurtları rehabilite etme ve hali hazırda ranzalı yatak sistemi kullanılan yurtlarda karyolalı yatak sistemine geçme çalışmaları sürdürülmektedir.
Kurum yatırım programı çerçevesinde yaptırılıp öğrenci hizmetine verilen yurtlarda öğrenci yatakhanelerinde ahşap karyolalı yatak sistemi uygulanmaya başlanmıştır. Bundan böyle hizmete açılacak yurtların donatımında ahşap karyolalı yatak sistemi kullanılacak olup, imkânlar doğrultusunda tüm odaların suit oda şeklinde döşenerek içlerinde duş, wc ile Tv ve buzdolabı bulunmasının sağlanması, ahşap komidin, sandalye ve dolaplarla döşenmesi için çalışmalar sürdürülmektedir.
Kurum yurtlarında kullanılmakta olan pamuk yastıkların yerine; yıkanma imkanı bulunmasından dolayı, bakteri ve mikroplardan arındırılması kolay olan hijyenik elyaf yastıkların kullanılmasına başlanmıştır. Tüm yurtlarda pamuk yastıkların elyaf yastığa dönüştürülmesinin 2 yıl içinde tamamlanması için gerekli çalışmalar sürdürülmektedir. Ayrıca kız ve erkek öğrenciler için ayrı renklerde niteliği daha iyi olan yeni nevresim takımlarının kullanılması için gerekli çalışmalar sürdürülmektedir.
Copyright Türkiye Rehberi 2006 - 2024. Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik Politikası | Feragatname