Kalaycı'nın, şuanda atama bekleyen öğretmenlerle ilgili olaran TBMM Başkanlığına vermiş olduğu kanun teklifinin nedeninde, eğitim fakültesi mezunları ile birlikte diğer üniversitelerden mezun olupta pedagojik formasyon eğitimi alanlarla birlikte tamamının öğretmen olarak atanamadığını belirtmiş durumda.
Yapılan bu gerekçede, bu durumun, öğretmen adaylarının öğrenimlerinin tamamlamalarında ailelerin ve devletin tahsis etmiş olduğu kaynakların heba olmasına yol açtığını belirtiyor. TBMM'ye sunulan bu teklif, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bulunan eğitim kurumları ile birlikte özel eğitim ve öğretim kurumlarının önümüzdeki 5 yıllık veya 10 yıllık tahmini öğretmen açığını her yıl Ağustos ayı içerisinde güncellemesini planlıyor. Ayrıntılar yazımızın devamında yer alıyor.
Aynı zamanda yapılan bu teklife göre, yapılacak öğretmen atamalarına karşı olarak bütçe kanunları ile ilgili olarak herhangi bir sınırlama getirilemeyecek. Boş bulunan öğretmen kadrolarına veya emeklilik ya da başka nedenlerden dolayı boşalan öğretmen kadrolarına ihtiyaç duyulduğu kadar atama gerçekleştirilecek. Daha önce belirlenen 350 bin öğretmen kadrosunun, 75 bini 2012 Ocak ayın içerisinde, 75 bini 2012 Ağustos ayı içerisinde, diğer kanaların ise her yıl en az 50 bin kadro olmak üzere 5 yıl içerisinde tamamının ataması gerçekleşecek.
Kalaycı’nın, öğretmen maaşlarına ilişkin TBMM Başkanlığına sunduğu diğer teklifin gerekçesinde ise Türk milletinin sosyal, kültürel ve ekonomik alanda sürdürülebilir bir gelişmeyi sağlayabilmesi için öncelikle eğitim ve öğretimin kaliteli, bilimsel yöntemlerle yürütülmesi gerektiği belirtildi.
Kanun teklifi, öğretmenlerin maaşlarının, bulundukları derecelere göre 275 TL ile 330 TL arasında, emekli öğretmenlerin maaşının da 304 TL artırılmasını öngörüyor.
E-Devlet - SSK Sorgulama Faydalı Bağlantılar