Kayseri Devlet Hastanesi

Turkiye-Rehberi.Net Pinterest Turkiye-Rehberi.Net WhatsApp Turkiye-Rehberi.Net Facebook Turkiye-Rehberi.Net Twitter Turkiye-Rehberi.Net LinkedIn Turkiye-Rehberi.Net Çıktı Al Turkiye-Rehberi.Net Gmail Turkiye-Rehberi.Net Email Gönder
Kayseri Devlet Hastanesi sayfasında Kayseri Devlet Hastanesi haritası, yol tarifi, adres, websitesi, facebook adresi, telefon, fax, e-posta, Kayseri Devlet Hastanesi randevu, bölümler, doktorlar, kroki ve iletişim hakkında bilgileri bulabilirsiniz.

Kayseri Devlet Hastanesi de MHRS merkezi randevu sistemine geçiş yaptı, randevu için Kayseri Devlet Hastanesi Randevu.

Kayseri Devlet Hastanesi Haritası, İletişim, Yol Tarifi ve Adresi Nerede

Kayseri Devlet Hastanesi Haritadaki Konumu

Kayseri Devlet Hastanesi Adres ve Telefon

Kayseri Devlet Hastanesi Adresi : Sanayi Mah. Atatürk Bulvarı Hastane Cad. No:78 
38010 Kocasinan / Kayseri
Kayseri Devlet Hastanesi Tel : (0352) 320 56 07 - 336 88 84 - 320 57 43 - 320 59 50
Faks : (0352) 320 73 13
e-mail : [email protected]
Websitesi : www.kdh.gov.tr

Kayseri Devlet Hastanesi Hakkında

İlimizde sağlık hizmetlerinin 1205 yılında Selçuklular döneminde temelleri atılmış, aynı dönemlerde Dünya tarihinde sağlık hizmetleri alanında söz sahibi olmaya başlamıştır. Kayseri ilinin tarihi incelendiğinde elde edilen vesikalara göre ilk hastane ve tıp okulunun Selçuklu hükümdarı II. Kılıçarslan’ın kızı Gevher Nesibe Hatun’un vasiyeti üzerine, kardeşi Gıyaseddin Keyhüsrev zamanında, 1205 yılında Kayseri’de inşa edildiği görülür. Tıp fakültesi hüviyetindeki hastanenin, çok sayıda hekim yetiştirdiği ve değişik hastalıkları tedavi ettiği anlaşılmaktadır. O tarihlerde hastane ve tıp okulu olarak kullanılan bu tarihi bina, halen Tıp Tarihi Müzesi olarak varlığını devam ettirmektedir.

Günümüzde Devlet Hastanesinin temelini oluşturan ilk hastane ise, Cumhuriyet öncesi Memleket Hastanesi adı altında halen Arkeoloji müzesinin bulunduğu yerde kurulmuş, 25 yatak kapasitesi, ameliyathanesi ve doğum salonu bulunan bir hastanedir.

1939 yılına kadar bir-iki hekim ve birkaç hemşire ile hizmetini sürdüren memleket hastanesi, bu tarih itibarıyla 100 yatak kapasitesi ile bu günkü başhekimlik binası olarak kullanılan binaya taşınmıştır.Bilahare yatak kapasitesi 200’e çıkmıştır.

1968 yılında inşaatı tamamlanarak hizmete sokulan cerrahi servisler binası ile yatak kapasitesi 560’a kadar yükselmiştir. Bu tarihlerde 17 uzman hekim, 5 sağlık memuru, 6 hemşire, 11 yardımcı hemşire, 6 memur, 108 müstahdem görev yapıyordu.

30-Ocak-1988’ de Kayseri’li hayırsever Mehmet AKKÖSE’ nin inşaa ettirdiği Nükleer Tıp Merkezi hizmete girmiştir.

Kayserili iş adamları Mehmet, Emin, Yaşar ve Ahmet HATTAT Beyler tarafından 1990 yılında inşaatına başlanan ve Mehmet HATTAT tarafından tamamlanan “ELMAS - CEMAL HATTAT HASTANESİ” 26.11.1998 tarihinde, Kayseri Devlet Hastanesinin bir ünitesi olarak hizmete sokulmuştur

1998'de Atatürk Sağlık Meslek Lisesinin kapatılmasıyla boşalan bina da hastanemiz bünyesine dahil edilmiş ve yatak kapasitesi 700'e çıkartılmıştır. Bu bina, halen fizik tedavi - rehabilitasyon, diş tedavi ve protez merkezi olarak hizmet vermektedir.

Fevzi Çakmak Semt Polikliniği 04.05.1998, Belsin Semt Polikliniği 27.02.1999, Talas Semt Polikliniği 09.10.2003
açılmış ve hizmet vermişlerdir. Aile hekimliği uygulamasına başlanması nedeniyle 01.12.2008 tarihinde aile hekimliği birimlerine devredilmişlerdir.

Geriatri Merkezi 29.04.2005 tarihinde açılmış ve hizmetlerine devam etmektedirler.

2001 tarihi itibari ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hizmete açılmıştır.

5283 Sayılı Kanunla SSK Bölge Hastanesi 19 Şubat 2005 tarihi itibariyle Hastanemize dahil edilmiş ve yatak kapasitesi 1045'e çıkmıştır,

Organize Sanayi ve Sümer Semt Poliklinikleri bu kapsamda ilave olmuştur.Aile hekimliği uygulamasına başlanması nedeniyle 01.12.2008 tarihinde aile hekimliği birimlerine devredilmişlerdir.

04.02.2006 . tarihi itibari ile Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi hizmete açılmıştır ve hasta kabulüne başlanmıştır. 100 yatak kapasitesine sahip olup, kadın ve erkek servisi şeklinde ayrı katlarda yapılandırılmıştır. 4 Poliklıniği, idari ve sosyal üniteleri mevcuttur. Hastanemiz Bilgi İşlem Merkezine direkt olarak bağlanmıştır. Bilgiler anında ana servere kaydedilmektedir.

Hastanemiz Sağlık Bakanlığımızın 12.12.2005 tarih ve 9759 sayılı olurları ile KAYSERİ EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ haline dönüştürülmüştür.

Kayseri Devlet Hastanesi Hasta Ziyareti Notlar

1- Ziyaret saatleri her gün öğlen saat 13.00 ile 14.00 , akşam saat 18.00 ile 19.00 arasındadır.
2- Çocukların sağlıklarını korumak açısından , 12 yaşından küçük çocuklar ziyaretçi olarak getirilmemelidir.
3- Her hastanın kendi sağlık durumuna özgü diyet yapması gerekebileceğinden , doktor kontrolü dışında yiyecek ve içecek getirilmemesi uygun olur.
4- Hastanın yanında kalabalık ziyaretçi bulunması, hastaların ve ziyaretçilerin sağlığı açısından sakıncalıdır.
5- Ziyaret sırasında yataklara oturulmaması ve yüksek sesle konuşulmaması rica olunur.
6- Hastane görevlileri dışında tanımadığınız ve güvenmediğiniz insanlardan yardım istememelisiniz.

Hasta ziyaretinden amaç nedir:

Hastanın, hastane dışından gerekli ihtiyaçlarını karşılamak (ilaç, giysi gibi) hastanın hatırını sormak, psikolojik destek vermek hastanın doktorundan, hastanın sağlığı ile ilgili bilgi almak toplumsal dayanışmanın güzel örneklerinden olan hasta ziyareti usullüne uygun olarak yapıldığında, hastanızın moral düzeyini yükselterek iyileşme sürecine olumlu etki yapar. aynı zamanda hastanızın durumu hakkında bilgilenmenizi sağlar.

Hasta ziyaretinde dikkat edilmesi gereken durumlar nelerdir:

Ziyaretçiler hastane içinde tütün ve alkollü içecekler kullanmaz. Kullananlar hakkında yasal hükümleri uygulanacaktır.

Güvenlik çalışanlarımız bu kuralları uygulamak zorundadır. Lütfen ısrar etmeyiniz.

Kimler hasta ziyaretine gitmemelidir?

12 yaş altı çocuklar, ateş, öksürük, aksırık ve balgam çıkarma gibi şikayeti olanlar ve bilinen bir enfeksiyon hastalığı olan hastalar herhangi bir kronik hastalığı olan hastalar enfeksiyon almaya yatkın olan kişiler

Hastanın sağlığı ile ilgili kime veya kimlere bilgi verilir?

Hasta erişkin ve şuuru açık ise; kendisine veya önerdiği birinci derece yakınına bilgi verilir hastanın şuuru kapalı ise; birinci derece yakınına bilgi verilir hasta çocuk ise; ebeveynine bilgi verilir. üçüncü şahıslara hasta ile ilgili bilgi verilmez.

REFAKATÇİLERİN UYMASI GEREKEN KURALLAR

  • Refakatçi gereksinimine hastanın doktoru tarafından karar verilmektedir.
  • Refakatçi sayısı bir kişiyle sınırlıdır. Birden fazla refakatçinin bulunması gereksiz yere kalabalık oluşturacağı ve hastanenin işleyişini engelleyebileceği için bir refakatçi yeterli bulunmuştur.
  • Refakatçiler adlarına düzenlenmiş refakat kimlik kartlarını sürekli takılı tutmak mecburiyetindedirler.
  • Refakatçiler hastane kurallarına uymalıdırlar. İhlali halinde, ilgili kişinin refakat durumu kabul edilmeyecektir.
  • Refakatçiler istirahat edebilmeleri için hasta odalarında bulunan refakatçi koltuklarını kullanabilirler.
  • Refakatçiler (hekim ve hemşire direktifleri dışında) hastaya yönelik herhangi bir uygulama yapmamalıdır.
  • Refakatçiler hastaneye ait eşya malzemeleri düzenli ve temiz tutmalıdır. Hastane malına zarar veren refakatçi, zararı karşılamak mecburiyetindedir.
  • Sizlere huzurlu bir ortam sağlanması için, hasta ve yakınlarının; hasta odası ve servis koridorlarında yüksek sesle konuşmaması, gürültü yapmaması şarttır. Ayrıca odalarınızda bulunan televizyonların başkalarını rahatsız etmeyecek şekilde kullanılması; doktor vizite saatlerinde kapatılması gerekir.
  • Refakatçiler ilgili hekim ya da hemşire istemi dışında, hastaların hastane dışına çıkarmayacak veya yatağını değiştirmeyecektir.
  • Refakatçiler zorunlu haller dışında hastaların yanından ayrılmayacaklardır.
  • Refakatçiler hastanede tütün ve alkollü madde kullanamazlar.
  • Refakatçiler hastaya yiyecek-içecek getirmemeli, hekim ya da hemşireye danışmadan hastaya hiçbir yiyecek içecek vermemelidir.
  • Süresi biten refakatçi kimlik kartları yenilenmelidir.
  • Refakatçiler, refakat kartlarını göstermek sureti ile hastanemiz yemek hizmetlerinden ayrı bir ücret ödemeksizin yararlanabilirler.
  • Refakatçiler hastaları ile ilgili herhangi bir sorun olduğu zaman hemşireye haber vermelidirler.
  • Refakatçilerin; sık sık refakatçi değişikliğine gitmemeleri, değişikliğin zorunlu olması halinde durumu klinik sorumlu hemşiresine bildirmeleri gerekmektedir.
E. Çağrıcı

e-Mail : [email protected] - Çağrıcı Google+ Yazıları İçin »
SEO Uzmanı Yazar E. Çağrıcı'nın "Kayseri Devlet Hastanesi" ile ilgili yazılarını ve Youtube sayfalarından takip edebilirsiniz.
DMCA - MHRS Merkezi Hastane Randevu Sistemi