Türkiye Gazetesi'nden Ercan Seki'nin haberine göre; metrobüs hattındaki aksaklıklar, bütün gözleri ileriki yıllar için planlanan Bakırköy-Beylikdüzü metrosuna çevirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncelik tercihini Anadolu yakasındaki Kartal-Kadıköy metrosundan yana kullanarak, Avrupa yakası trafiğine büyük rahatlık sağlayacak bu projeyi ertelemişti. Hatta maliyetinin yüksekliği sebebiyle, Bakırköy-Beylikdüzü metrosunun Ulaştırma Bakanlığı'na devredilmesi planlanıyordu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin planlamasına göre, geleceğin İstanbul'unda Büyükçekmece ile Küçükçekmece gölleri arasındaki bölgede 2 milyon kişinin yaşayacağı öngörülüyor. Buna hazırlık olarak Bakırköy'den başlayıp Beylikdüzü Tüyap'ta sonlanacak bir metro projesi geliştirildi. Mevcut projeye göre, İncirli'den başlayacak metro hattı, Şirinevler, Yenibosna, Çobançeşme ve Sefaköy'de yerleşim alanlarının altından geçecek. K.Çekmece'den sonra ise D-100 karayolu koridorunu izleyerek Beylikdüzü'ndeki Tüyap Fuar Merkezi'nde bitecek.
METROBÜS HATTINI, METRO HATTINA DÖNÜŞTÜRME ÇALIŞMALARIMIZ VAR
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dün etkili olan kar yağışında metrobüste yaşanan aksaklıklarla ilgili, ''Metrobüs hattı artık kapasitesinin çok üstüne çıktı, metro hattına dönüştürme çalışmalarımız var'' dedi.
Topbaş, Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
Bir gazetecinin ''Kar yağdığında vatandaşlar genellikle toplu taşımaya yönlendiriliyor. Ama dün metrobüs de çile oldu. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?'' sorusu üzerine Topbaş, metrobüsün düşünülenden daha fazla yolcu taşıdığını söyledi.
KADİR TOPBAŞ, METROBÜS HATTINDA YAŞANAN SIKINTILARA İLİŞKİN ŞUNLARI SÖYLEDİ:
''Metrobüs hattı artık kapasitesinin çok üstüne çıktı, bunu altını çizerek söylemekteyim, metro hattına dönüştürme çalışmalarımız var. Dün 40 dakikalık problemden dolayı sıkıntılar yaşandı, bu 40 değil 10 dakika da olsa ciddi bir problem. Bir gerçek var tabii ki, E-5 hattı üzerinde yaptığımız bu düzenleme, bu düzenek, sadece bir şerit geliş, bir şerit gidiş olarak hazırlandı. Çünkü başka bir imkanımız yok. Metrobüsün çok daha sağlıklı hizmet verebilmesi için iki şerit gidiş, iki şerit geliş olması lazım ki, bir problem yaşandığı zaman diğeri rahatlıkla kullanılabilsin, daha yoğun metrobüs seferleri yapılabilsin.''
Topbaş, metrobüsün normalde günde 300-400 bin yolcu kapasitesine sahip olduğunu ama 800 binden fazla vatandaşın ihtiyacına cevap vermeye çalıştığını bildirdi.