Bedelli Askerlik yaş sınırı 30 olması halinde yararlanacak kişi sayısının 300,000 civarında olacağı tahmin ediliyor. 1987'de 198,000 kişiden 18 bini, 1992'deki Bedelli Askerlik uygulamasındadan 243,000 kişiden 35 bini ve en son 1999'da çıkarılan Bedelli Askerlik yasasından 344,000 kişiden 74 bini yararlanmış.
Yurtdışında ikamet eden vatandaşlarımız için uygulanan Dövizle Askerlik uygulaması esaslarında belirlenen ücretlerin aynısının, çıkarılması planlanan 2011 Bedelli Askerlik uygulamasında da uygulamakda fayda var. Zira Bedelli Askerlik bekleyen kesim çarpıtıldığı gibi zengin kesim değil, çoğunluğunun ekonomik durumu yurtdışı Dövizle Askerlik hakkından yararlanan vatandaşlarımızdan durumlarında daha iyi değil.
Ücret makul Dövizle Askerlik uygulamasındaki düzeyde tutularak başvurusu sayısı da artırılır, kamu hizmeti şeklinde planlanan seçeceğe başvuranların sayısı azaltılarak bütçeye daha az yük binmiş olur. Ödeme güçlüğü olan kesim için kamu hizmeti şeklinde düşünülen yöntemde esasen çok uygulanabilir değil. Bedelli bekleyen kesim zaten işi gücü olan, sorumluluklarından dolayı çalışma hayatına ara veremeyen kesim.
Değişen dünya ve gelişen dünyada ister istemez biz de askeri sistemimizi değiştirmek zorundayız. Sonraki süreçlerde kuvvetle muhtemelki Yurtdışı Dövizle Askerlik uygulaması gibi yurt içindeki vatandaşlarımız için de Bedelli Askerlik uygulaması süreklilik arzedecek, onyıllar beklemeye de gerek kalmayacak.
Bedelli Askerlik Ücreti, aynen Dövizle Askerlik'te olduğu gibi 38 yaş sınırı içinde bulunanlar için 5.112 Euro veya karşılığı yabancı ülke parası, 38 yaş sınırını aşanlar için 7,668 Euro veya karşılığı yabancı ülke parası olmalıdır.