Check Up sayfasında Check-Up nedir, Check up neden gereklidir, Checkup içeriği nasıl olmalı, kimler Check-Up yaptırmalı, Check-up programları, Check-up yaptırmak pahalı mı, Check-up ile hangi hastalıklar önceden tespit edilebilir, Check-Up ne kadar sürer, Check Up öncesi yapılması gerekenler, Check Up sırasında yapılacak tetkikler, Check up tetkiklerinizi nerede yaptırabilirsiniz sorularınıza yanıtları video sunumlar eşliğinde cevaplar bulacaksınız.
Check Up'ın dilimizdeki karşılığı genel ve kapsamlı sağlık taramasıdır. Check-up, "Kişisel sağlık taraması" olası hastalıkları erken dönemde tespit ederek, önlem almayı ve böylece kişinin sağlıklı kalması amaçlanır. Belirgin bir şikayeti olmasa da insanlarda gizliden gizliye oluşmaya başlayan rahatsızlıkların henüz erken aşamada iken saptanması amacı ile yapılan muayene ve tetkiklerdir. Amaç, hastalık ortaya çıkmadan önce gerekli önlemlerin alınmasıdır. Erken teşhis ve tedavi, hastalıkların ilerlemesini önlemede en önemli aşamadır.
Check Up sağlıklı iken gelen insanların genel sağlık taraması olarak nitelendirilebilir. Check-up, bir başka ifadeyle Genel Sağlık Kontrolü, hiçbir şikayet ve hastalığı olmasa dahi herkesin en az yılda bir, düzenli olarak yapılması gereken bir tarama yöntemidir.
Check-Up Nedir Video Anlatım
Check-Up Neden Gereklidir ? +
Hiç önem vermediğiniz bir belirti (halsizlik, baş ağrısı) çok önemli bir hastalığın habercisi olabilir. Modern tıpta amaç, hastalık ortaya çıkmadan önce gerekli önlemler alarak kişinin sağlıklı kalmasını sağlamaktır. Çünkü hastalık ortaya çıktıktan sonra hem tedavisi çok pahalı olmakta hem de sağlık artık bir kez bozulmuş olmaktadır. İşte bu nedenle, hiç şikayetçi olmasanız da her insan belirli periyotlarla sağlık kontrolünden geçmelidir.
İç organlarda bir takım bulguların saptanması ile kişinin öneri yoluyla, bazı yaşamsal alışkanlıklarını (sigara, alkol tüketimi, düzensiz ve sağlıksız beslenme...) değiştirmesi sağlanabilir. Böylece ileride oluşabilecek hastalıkların önüne geçilebildiği gibi, başlangıç aşamasındaki rahatsızlıkların da ilerlemesi engellenebilir.
Bu tür hastalıkların arasında; gizli şeker, kolesterol, koroner kalp hastalıkları, alkol ve Hepatit-B' ye bağlı karaciğer hastalığı, meme - rahim - kalın bağırsak gibi sık görülen bazı kanser türleri, kansızlık ve kemik erimesi sayılabilir.
Modern tıp hastalık ortaya çıkmadan önce gerekli önlemleri alarak kişinin sağlıklı kalmasını sağlamayı amaçlar. Çünkü hastalık ortaya çıktıktan sonra hem tedavisi çok daha pahalıdır hem de sağlık artık bir kez bozulmuş olur. İşte bu nedenle, hiç şikayeti olmasa da her insanın belirli periyotlarla doktora başvurarak genel sağlık kontrolünden geçmesi gerekir. Bu periyotlar yaşa ve kişinin genel durumuna göre değişebilir.
Teknoloji ve bilgi patlamasının baş döndürücü hızla geliştiği bir çağda yaşıyoruz. Bu hızlı teknolojik gelişmelerin önemli bir bölümü tıbbi teşhis alanında görülmektedir. Örneğin; basit bir kan tahlili ile kalp hastalığı açısından risk taşıdığımızı tespit edebiliyoruz. Önemli olan, teknolojinin bize sunmuş olduğu bu güzelliklerden hastalık hali oluşmadan faydalanmaktır. Check-up erken teşhis için ilk ve önemli bir adımdır. Hastalık oluştuktan sonra yapılan tahliller check-up demek değildir. Çünkü geç kalınmış ve hastalık hali oluşmuştur.
Check-Up sayesinde iç organlarda bir takım bulguların saptanması ile kişinin öneri yoluyla, bazı yaşamsal alışkanlıklarını (sigara, alkol tüketimi, hatalı beslenme tarzı, düzenli egzersiz...) değiştirmesi sağlanabilir. Böylece, ileride oluşabilecek hastalıkların önüne geçilebildiği gibi, başlangıç aşamasındaki rahatsızlıkların da ilerlemesi engellenebilir.
Bu tür hastalıkların arasında; gizli şeker, kolesterol, kroner kalp hastalıkları, alkol ve Hepatit B'ye bağlı karaciğer hastalığı, meme - rahim - kalın bağırsak gibi sık görülen bazı kanser türleri, kansızlık ve kemik erimesi sayılabilir
Yapılacak check-up'la birçok hastalık taranabilir ve şüphe edilebilecek bulgularla karşılaşılabilir. Ayrıca kişilerin şikayetlerine göre araştırma değişik alanlarda derinleştirilebilir.
Erken teşhisle bulaşıcı hastalıkların özellikle aile içi yayılması önlenir, tedavi masrafları büyük oranlarda azaltılır, kanser gibi ileri evrelerde tedavisi mümkün olmayan hastalıklar tedavi edilir .
Doktora gitmek için hastalanmayı beklemeyin.Unutmayın ki bir çok hastalığın tedavisi ancak erken tanı ile mümkündür. Sağlığınız için yılda bir kez check-up yaptırarak erken tanı ve tedavi fırsatını kaçırmayın.
Check up Yaptırmaya Gelirken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Son 24 saat içerisinde alkol vb. maddeler alınmamış olunmalıdır.
Hamileyseniz veya şüpheniz varsa işlemlere başlamadan önce mutlaka bildirin.
Daha önce yapılmış test ve tetkik sonuçlarınızı beraberinizde getirin.
Randevu gününde ve saatinde mutlaka aç gelin. En az 8-10 saat aç olmanız gerekmektedir. (Sadece su içebilirisiniz.)
Check Up programı dahilinde yapılacak detaylı kan ve görüntüleme tetkikleri ile şeker hastalığı, kan hastalıkları, kan yağları yüksekliği, böbrek hastalıkları, karaciğer safra kesesi hastalıkları gibi pek çok ciddi hastalığın erken tanısı mümkündür.
Modern tıp, hastalık ortaya çıkmadan önce gerekli önlemleri alarak, kişinin sağlıklı kalmasını sağlamayı amaçlar. Çünkü hastalık ortaya çıktıktan sonra hem tedavi çok daha pahalı hem de sağlık artık bir kez bozulmuş olur. İşte bu nedenle, hiç şikayetçi olmasa da her insanın belirli periyodlarla (risk grubuna girdiği hallerde daha kısa aralıklarla) doktora başvurarak genel sağlık kontrolünden geçmesi gerekir. Çağımızın hastalıkları olan koroner arter hastalıkları, kanser, hipertansiyon ve pek çok diğer hastalıkta erken ve doğru tanı, hem yaşam süresi, hemde kalitesi açısından son derece büyük önem taşır. Ayrıca hiçbir belirti vermeden ve hastada hiçbir şikayete neden olmadan yıllarca sinsice seyreden, öte yandan beyin, kalp, böbrekler gibi hayati organlara da zarar veren hipertansiyon ve diyabet gibi hastalıklarda da yine erken dönem tanının ve düzenli tedavinin önemi büyüktür. Önemsiz olduğunu düşündüğünüz bir belirti bile çok önemli bir hastalığın habercisi olabilir.
Hastalıkların önüne geçmek için temizliğe, dengeli beslenmeye, hareketli ve sosyal bir yaşantı kurmaya dikkat etmek önemlidir. Bunların yanında sağlıklı insanların yılda bir kez yaptırabileceği "check up" adını verdiğimiz kontrollerle de vücudumuzun genel durumu hakkında bilgi sahibi olabiliriz.
"Check up" la birçok hastalık taranabilir ve şüphe edilebilecek bulgularla karşılaşılabilir. Ayrıca kişilerin şikayetlerine göre araştırma değişik alanlarda derinleştirilir. Böylelikle çok rahatsız edici şikayetler olmadan da hastalıklar erken safhalarında yakalanır.
"Check up" larla sağlanan erken teşhis çok önemlidir. Erken teşhisle bulaşıcı hastalıkların özellikle aile içi yayılması önlenir, tedavi masrafları müthiş oranlarda azaltılır, kanser gibi ileri evrelerde tedavisi mümkün olmayan hastalıklar tedavi edilir. Tüm bu avantajlarının yanında karaciğer sirozu gibi bugün tedavisi sadece karaciğer nakli olan ve nakil yapılamadığında sonucu ölüm olan hastalıkların da önüne geçilebilmektedir.
Bu araştırmaların en önemli kısmı tetkiklerin öncesinde ve sonrasında bir doktor tarafından hastamız muayene edilmektir. Çünkü ana hatlarıyla bahsettiğimiz "check up" bir doktor tarafından yönlendirilir. Tüm laboratuvar sonuçlarının yorumu da doktorun alacağı öykü ve şikayetler ışığında anlam kazanır. Sonuçta da doktorun tavsiyeleri ile ileri tetkikler yapılır veya tedaviye geçilir.
CHECK-UP yapılmasındaki amaç, kişilerin uzun yıllar, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmesini sağlayabilmektir. Kişinin sağlıklı ve zinde bir vücuda sahip olmasının, kendi ruh haline ve sosyal hayatına olan faydaları sayılamayacak derecede çoktur.
Sizlere sunduğumuz özel check up paketlerinde modern tıbbın ve teknolojinin tüm imkânlarının kullanıldığı birçok hastalığın teşhisi konabilmektedir. Yapılan Check Up panelleri ile birçok hastalığın erken teşhis ve tedavisi yapılabilmektedir. Risk faktörlerinin ortaya çıkarılması ile hastalığın daha başlamadan önüne geçilebilmesi, erken bulgularının tespit edilmesi ile de hastalığın ilerlemeden tedavisine başlanılarak daha düşük maliyetle ve bundan da önemlisi kişinin hastalığının başarı ile tam olarak tedavi edilebilmesi sağlanabilmektedir.
Vücudumuzdaki tüm organlar birbirleriyle büyük bir uyum içerisinde çalışırlar. Herhangi birinde ortaya çıkan bozukluk bir süre sonra diğer organların çalışmalarını da etkileyebilir ve vücudumuzdaki hassas dengelerin bozulmasına yol açarak kişinin sağlığını ciddi şekilde tehdit edecek duruma gelebilir.
UNUTMAYIN; Erken teşhis başarılı bir tedavinin en önemli unsurudur.
Check-up İçeriği Nasıl Olmalıdır ? +
Belirli yaş dönümlerine özel paket programlar (Çocuk-Menopoz-Prostat..vb) ve ailesel genetik geçişli hastalıklara özel tarama amaçlı programlar (Kanser, Kalp-Damar Hastalıkları) haricinde; kişiye ait kişinin yaş, cinsiyet, risk faktörleri, hayat tarzı ve ailesindeki hastalık yüküne göre risk faktörlerinin belirlenmesi sonucunda ilgili fiziki muayenelerin ve gerekli görülen Laboratuar/Radyolojik testlerin tespiti ile size özel olarak hazırlanır.
Erken teşhis ve sonucunda gidilebilecek doğru tedavi belirtildiği üzere; pek çok unsurun eksiksiz, güvenilir, başvuran kişiye ait özgün ayırıcı tanı değeri taşıyan bilimsel verileri ışığında; en kapsamlı ancak aynı zamanda en kısa ve en verimli şekilde ortaya konmasıyla mümkündür. Bir başka deyişle kişinin bireysel özellikleri gözetilmeksizin kalıplaşmış, standart, ya da "rutin" laboratuar analizlerine dayanılarak gidilecek bir Check-up programı uygulaması, kişilere yetersiz hizmet alımı ya da gereksiz maliyet olmaktan öteye gidemez.
Kimler Check-Up Yaptırmalı ? +
Bir spor dalında faaliyet göstermek ya da bir egzersiz programına katılmak isteyenler bu çalışmalara başlamadan önce,
Ailesinde diabet, koroner kalp hastalığı, hipertansiyon, yüksek kolesterol hikayesi bulunan kişiler,
Sağlıklı yaşamın insanın en değerli varlığı olduğunun bilincinde olan herkes.
Check-up Programı Neleri İçermeli ? +
Check-up programları kişinin yaş grubuna ve cinsiyetine göre düzenlenmiş,glukoz metabolizması, karaciğer fonksiyonu, böbrek fonksiyonu,ürogenital sistem,kalp ve damar sistemi, kemik ve kas sistemi, tiroid fonksiyonu, romatizmal hastalıklar, prostat bezi(erkekler için), mide ve barsak sistemi, hematolijik sistem hakkında bilgi vermek üzere seçilmiş laboratuvar testlerini içerir.
Ancak sadece kan ve idrar testleri tüm cins ve yaş grupları için yeterli olmayabilir. EKG,Efor test ve EKO (Ekokardiyografi) ile kardiyak fonksiyon, renkli Doppler Ultrasonografi ile karın içi organlar, tiroid, jinekolojik sistem, mammografi ile meme hastalıkları ile ilgili ayrıntılı bilgiler elde edilebilir.
Efor testi (Treadmill egzersiz testi) koroner arter hastlıklarının tanısı yanında spor yapmak isteyen kişilerde efor kapasitesi tayini, efora tansiyon ve nabız cevabının gözlenmesinde de kullanılır.
Kadınlar için meme tarama programı (meme ultrasonografi+mammografi) için başlangıç yaşı 35-40'tır. Hasta yüksek risk grubunda ise tarama 10 yıl önce başlamalıdır. Birinci derece akrabalarında(büyükanne,anne,teyze veya kızkardeşlerden)meme kanseri bulunan hastalar yüksek risk grubundadır. Bunun dışında kadınlar ayda en az bir defa kendilerini elle muayene ederek memede kitle varlığını araştırmalıdırlar.
Menopozal-postmenapozal dönemdeki kadınların şikayeti olmasa bile rahim ve yumurtalık kanseri taraması amacı ile transvajinal ultrasonografi yapılmalıdır.Transvajinal ultrasonografi ile rahim ve yumurtalıklar ayrıntılı şekilde incelenebilir.
Laboratuvar ve görüntüleme testlerinin yanında hekim muayenesi de Check-up'ın ayrılmaz bir parçasıdır.
Check-up Yaptırmak Pahalı mı ? +
Check Up alışkanlıktır aslında. Bu konuda yeterli duyarlılığa sahip insanların check-up'ın maliyeti konusuna fazla takılmıyorlar. Sağlığınızı kaybettikten sonra tekrar sağlığınıza kavuşmak için harcadığınız zaman ve para sağlıklı iken yaptırdığınız checkup'dan çok daha maliyetli. Check-up maliyetleri check up programlarına göre 500 tl'den başlar detaylı Check-Up programları olan radyoloji, nükleer tıp konularını da içeren kapsamıyla 4,000 TL'ye kadar değişebilir.
Check Up ile Hangi Hastalıklar Önceden Tespit Edilebilir ? +
Check-Up'ın en önemli artısı erken teşhis imkanı sağlar hastalara. Kronik rahatsızlıklar, böbrek, troit, şeker, damar sertliği, kalp, kanser hastalıkları Chech-Up ile erken teşhis edilerek hastalığın ilerlemesi durdurulur ve tedavi edilir. Bazı kanserler, belirtileri ortaya çıkmadan doğru bir tarama ile saptanabilirler. Hiçbir şikayeti veya belirtisi olmayan insanlarda yapılan kanser taraması sayesinde, bazı kanserlerin öncüsü olan yapılar vücuttan çıkarılıp, kanser oluşumu engellenebilmektedir.
Bazı kanser türleri zamanında yakalanıp tamamen iyileştirilebildiği gibi, erken safhalarda yakalanan kanserlerin tedavisi daha başarılı olmaktadır. Check-up ile yeni gelişmekte olan kanserlerin %50'si önlenmekte veya erken safhalarda yakalanabilmektedir.
Tüm bilimsel çalışmalar, erken teşhisin hayat süresini uzattığını kesinlikle ortaya koymaktadır. Birçok hekim erken teşhis metodları sayesinde her yıl binlerce hayat kurtardıklarını bilmenin mutluluğunu yaşarken, daha birçok kurtarılabilecek hayat olduğunun da bilincindedirler.
Unutmayın;
Önemsiz Olduğunu Düşündüğünüz Bir Belirti Çok Önemli Bir Hastalığın Habercisi Olabilir.
Check-Up Ne Kadar Sürer ? +
Ayaktan yapılan check-up işlemleri genellikle yarım gün içerisinde tamamlanmakta ve ertesi gün sonuçlar hazır olmaktadır. Fakat kişinin hastanede konaklamasının gerektiği daha detaylı tetkiklerde bir gece önce yatış yapılmakta ve işlemlerin bitiğini takiben ertesi gün çıkış gereçekleştirilmektedir.
Check Up Öncesi Yapılması Gerekenler
Check-up İçin Tıp Merkezimize Gelmeden Önce Dikkat Edilmesi gereken Konular
Programınızın daha iyi organize edilmesi için lütfen randevu alınız.
Randevu günü hiçbir şey yemeden ve içmeden geliniz. (8-12 saatlik gece açlığı yeterlidir)
Daha önce yapılmış test ve tetkikleriniz var ise lütfen beraberinizde getiriniz.
Eforlu EKG için yanınızda koşuya uygun kıyafetler getiriniz.
Lütfen son 12 saat içinde bir şey yemeden gelin. Açlık lipit profili, kan şeker düzeyi ve diğer bazı tetkiklerin doğru sonuç vermesi için önemlidir.
Bazı ilaçlar ve bitkisel tedaviler ve Vitamin C gibi antioksidanlar kan şekeri ve metabolik değerler üzerine etkilidir. Düzenli kullandığınız yaşamsal ilaçlar haricinde bir şey almadan gelin.
Alkol ve kafeini en az bir gün önceden kesin.
Son üç gün beslenmenize dikkat edin, daha çok sebze ağırlıklı yiyin. Hayvansal gıdalardan ve özellikle etten uzak durmak iyi olur.
Son bir gün içerisinde bedeninizi zorlayacak spor ve aktiviteleri yapmayın.
Kadın misafirlerimiz için hamilelik şüphesi varsa mutlaka bize iletilmelidir.
Efor testi yapılacak ise uygun bir ayakkabı ve rahat kıyafet yanınızda bulunursa iyi olur.
Her türlü soru ve sorununuzda Çağrı Merkezimiz ile iletişim içerisine geçebilirsiniz.Aşağıda sizler için hazırlamış olduğumuz check-up paketlerimiz ve içeriklerini görüntüleyebilirsiniz.
Özel Durumlarınız İçin; Hamile iseniz veya bu konuda şüpheniz varsa; işlemlere başlamadan önce Check-Up doktorunuza mutlaka bilgi veriniz. Kalp ve tansiyon ilacı kullanıyorsanız; Check-Up yaptıracağınız doktor ile önceden mutlaka konuşunuz. Bayanlar için Check-Up'ın mensturasyon (adet) günlerine rastlamaması tavsiye olunur. C vitamini kullanıyorsanız 2 gün önceden kesmeniz gerekmektedir.
Check Up Sırasında Yapılacak Tetkikler Nelerdir ? +
Kapsamlı sağlık bilgilerinizin alındığı dahiliye muayenesi
Laboratuvar tetkiklerinin yapılması
Yaptıracağınız Check-Up işlemine göre diğer branş muayenenizin yapılması
Radyolojik tetkiklerin yapılması
İkram ve dinlenme
Belirlenecek programa ve yapılacak testlere göre değişmekle birlikte temel olarak check-up sırasında aşağıdaki işlemler yapılır.
Tıbbi süreç ve sonuçların değerlendirilmesi
Hekim tarafından yapılacak detaylı fizik muayene ve son görüşme uygulanacak testlere yön verme, gerekli konsültasyon kararlarını alma ve sonuçların değerlendirilip tavsiyelerin oluşturulması için yapılır.
Kan testleri ile kişinin metabolik, hormonal, hematolojik durumu belirlenir ve organların nasıl çalıştığı belirlenir.
Radyolojik tetkiklerin başında röntgen ve ultrasonografik incelemeler gelir. Organların görüntülenmesi amacını güden işlemlere gerekli halde ileri teknolojinin kullanıldığı testler de eklenilir.
Fonksiyon testlerinde ise kalp ve solunum sisteminin nasıl olduğu çalışırken ölçülür.
Endoskopik görüntüleme işlemlerinde amaç özellikle mide bağırsak sistemine doğrudan ulaşmak ve gerekirse örnek alabilmektir.
Check-Up Programları +
Check Up yaptırmak için YILDA SADECE BİR KEZ kendinize ayıracağınız EN FAZLA 3-4 SAAT sağlıklı kalmanızı, hatta belki de çok ciddi hastalıkların ortaya çıkmasını engelleyecektir. "Hiç bir sorunum yok, neden paramı ve zamanımı harcayayım" diye düşünmeyin. Günümüzde kalp damar hastalıkları, mide-bağırsak, kanser ve kas iskelet sistemi hastalıkları dâhil birçok hastalık erken teşhis edildiğinde organa zarar vermeden önlenmekte ve tedavi edilmektedir.
Genel Check-Up
Check Up muayene, Akciğer grafisi (İki yönlü)
Tüm batın ultrasonografisi, Elektrokardiyogram (12 derivasyonlu EKG çekimi)
Kardiyoloji uzman hekim muayene, Üre nitrojeni, kan (BUN)
Akciğer grafisi (iki yönlü), Ürik asit
Tüm batın ultrasonografisi, Kreatinin
Eforlu EKG, Aspartat aminotransferaz (AST, SGOT)
Kan sayımı (18 parametre), Alanin aminotransferaz (ALT) (SGPT)
Kolesterol, total, Glutamiltransferaz-y (GGT)
Kolestrol HDL, PSA (Total)
Trigliserit, PSA (Free)
Sedimentasyon
Check up tetkiklerinizi nerede yaptırabilirsiniz ? +
Günümüzde pek çok hastalığın, uzun süre belirti vermeksizin ilerleyebildiği bilinmektedir. Check-up programlarının amacı bu hastalıkların erken dönemde teşhis ve tedavi edilebilmesidir. Unutmamak gerekir ki, şikayetinizin olmaması her zaman sağlıklı olduğunuz anlamına gelmez.
Vücudumuz, günlük hayatımızda duymaya alışkın olduğumuz rahatsızlıkların dışında pek çok riski barındırmakta. Bunlar hakkında geniş bilgiyi turkiye-rehberi.com'in sizin için hazırladığı özel Check-Up programı ile alabilirsiniz. Herkes için uygulanan sıradan testlerin dışında, sadece sizin ihtiyacınıza yönelik yapılacak program sayesinde geleceğinizi güvence altına alabilirsiniz.
Check Up Ne Sıklıkla Yaptırılmalı ? +
Günümüzde herkesin yılda en az bir kez Check-up yaptırması öneriliyor.
Check-up uygulamasında sabah aç karına alınan kan ve idrar örneklerinde testler aynı gün çalışılmakta, Ultrasonografi, Mammografi, Efor test ve EKO işlemleri tamamlanıp sonuçlar genel sistemik muayeneniz ile birlikte hekimlerimiz tarafından yorumlanarak gerekli uyarı ve önerilerde bulunulmaktadır.
Hiçbir hastalığınız hatta şikayetiniz olmasa bile;
Yaş,
Ailedeki Kalıtımsal veya Kronik Hastalıklar,
İş Hayatının Yoğun Temposu ve İniş Çıkışları,
Özel Hayatın Sorunları ve Kargaşası
Çevre Faktörleri,
Kötü Alışkanlıklar
İşte Bunlar Sağlığımızı Etkileyen Faktörler
Yılda Sadece Birkaç Saatinizi Ayırarak Olası Pek Çok Hastalıktan Korunabilir ve Önlem Alabilirsiniz.
Check-up talebin son dönemde daha çok olmasının sebebi nedir? İnsanlarımızın sosyoekonomik ve refah düzeyinde görülen artışın yanı sıra aynı oranda sağlık alanında da bir bilinçlenme görülmektedir. Artık insanlar nasıl otomobilinin rutin kontrollerini yaptırıyorsa, kendi sağlığı için de rutin kontrollerin yapılması gerektiğine inanmaktadır. Özellikle İstanbul ilimizde hızla artmakta olan sağlık kuruluşlarının vermiş olduğu çeşitli hizmetlerin bu bilinçlenme düzeyinin oluşmasında önemli bir katkısı vardır. Bunun yanı sıra hızla artış gösteren özel sağlık sigortalarının rolünü de gözardı etmemek gerekir.
Check-up bir zorunluluk mudur? Check-up'a nasıl karar verilir? Hastalıktan önce sağlığın, yokluktan önce varlığın, tükenmeden önce boş zamanın kıymetini bilmek zorundayız. Check-up bir zorunluluk değildir. Ama sağlığımız önemli ise hastalanmadan önce check-up programlarına katılmak önemlidir.
turkiye-rehberi.com'in ayrıcalığını yaşayın! Check-Up olarak, kişiye özel check-up programı ile sadece sizin ihtiyaçlarınıza yöneliyoruz. Prosedür gereği uygulanan test ve tahlillerden sizi kurtarıp asıl rahatsızlığın üzerine yoğunlaşan uzmanlarımız, yaşadığınız problemlerden yola çıkarak doğabilecek rahatsızlıklar üzerinde gerekli tetkikleri yaparak kısa zamanda sonuca ulaşmanızı sağlıyor.