Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 17 Eylül'de hizmete girecek HGS için daha önce açıklanan kart bakiyesinde en az 30 lira bulunma zorunluluğunu kaldırdı.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, OGS ve KGS'ye alternatif olarak PTT ile Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kurulan Hızlı Geçiş Sistemi için öngörülen 30 TL şartından vazgeçildiğini açıkladı.
Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ücretli geçiş yapılan otoyol ve köprülerde kuyrukların önlenmesi, vatandaşların hizmeti en kısa sürede ve ucuz şekilde alabilmesini sağlamak amacıyla 17 Eylül 2012 tarihinde hizmete girecek.
Bakanlık yazılı bir açıklama yaparak sistem ile ilgili vatandaşlardan gelen istek ve temenniler doğrultusunda bazı hususlarda değişikliğe gidildiği belirtilen açıklamada, HGS hizmetinden yararlanmak için hesapta en az 30 lira bulunma zorunluluğunun kaldırıldığı bildirildi.
Açıklamada, kart bakiyeleri ile ilgili olarak HGS abonelerine gerektiğinde bilgilendirme-uyarı mesajları gönderileceği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:
''Ücret hesap tablolarında yer alan liste uygulamaları hizmet içi uygulamalar olup, yalnızca bakiye durumlarının takibi ve sürücülerin bilgilendirilmesine yönelik olacaktır. Geçişe yeterli bakiyesi olan herkes HGS hizmetinden yararlanabilecek, bu listelerde yer alan hiçbir kimseye cezai işlem uygulanması söz konusu değildir.
HGS gişelerinden ilk etiket/kart alımlarında hesaba en az yatırılması gereken ücretler de yarıya indirilmiş olup, araçların sınıf ve cinsine göre aşağıdaki şekilde yeniden belirlenmiştir.1. Sınıf: 30 lira, 2. Sınıf: 37 lira, 3. Sınıf: 53 lira, 4. Sınıf: 67,50 lira, 5. Sınıf: 81,50 lira
Kart bakiyesinin geçiş ücretini karşılamadığı durumlarda HGS abonelerine, geçişten sonra 7 gün içerisinde hesaplarına para yatırmaları durumunda cezai işlem uygulanmayacaktır.
Ayrıca HGS abonesi olmadığı halde HGS gişelerinden geçiş yapan sürücüler de 7 gün içerisinde abone oldukları takdirde herhangi bir cezai işleme tabi tutulmayacaklardır.''
Copyright Türkiye Rehberi 2006 - 2025. Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik Politikası | Feragatname